Opštinsko udruženje penzionera Kula proslavio jubilej u novim prostorijama

464

Na današnji dan pre 75 godina osnovano je kulsko Opštinsko udruženje penzionera. Svoju decenijsku egzistenciju članovi ovog udruženja zajedno sa gostima proslavili su prigodnom svečanošću u motelu ''Rodić''. Prisutni članovi, ali i gosti istakli su značaj jednog ovakog udruženja koje spaja najstarije Kuljane i motiviše ih da ostanu puni pozitivne energije i mladog duha. Cilj ovog udruženja nisu samo druženja , već i razne aktivnosti i sekcije. S obzirom da ovo udruženje uskoro prelazi u nove, renovirane, prostorije imaće mogućnost da proširi dijapazon svojih aktivnosti i da okupi sve one kreativne, umešne ili ipak samo penzionere željne druženja.

Na početku tekuće godine predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, razgovarao je sa predsednik ovog udruženja koji je izrazio potrebu za novim i funkcionalnijim prostorijama. Danas se radovi na renoviranju prostorija privode kraju i već u narednim danima Opštinsko udruženje penzionera moći će da ih koristi za svoja druženja, aktivnosti i skupove.

Stevan Rajić, predsednik udruženja, je iskoristio današnju svečanost kako bi istakao značaj udruženja za najstarije Kuljane, ali i da se zahvali lokalnoj samoupravi na svestranoj podršci koju im pruža. On je naveo da je u proteklih 75 godina bilo dosta rada i truda, ali da je u poslednje četiri godine ostvaren koristan, lep i pre svega ljudski odnos koji je rezultirao dobijanjem izvanrednih prostorija. Rajić je istakao da će prostorije biti korištene najkvalitetnije i na zadovoljstvo svih penzionera koji će imati gde da provedu vreme. Naglasio je da se posebno zahvaljuje predsedniku opštine, Damjanu Miljaniću, koji im je ukazao neprikosnoveno poštovanje i koji im je omogućio da konačno dobiju prostorije koje će im odgovarati.

Kada su u pitanju nove aktivnosti, Rajić ističe da će biti okupljen i hor, pletilje i još mnoge druge sekcije koje će osim druženja najstarijih doneti i druge benefite.

Ispred lokalne samouprave upriličenoj svečanosti povodom jubileja prisustvovao je i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je još jednom napomenuo da je lokalna samouprava uvek tu da podrži i pomogne aktivnosti ovog i drugih udruženja:

“Naša politika je od samog početka da razgovaramo, izađemo u susret i probamo da rešimo probleme svih naših građana, a poseban akcenat je svakako na penzionerima koji su čitav svoj radni vek proveri u našoj opštini.“ Miljanić je dodao da i lokalna samouprava, a i on lično imaju obavezu da pomognu i da se oduže penzionerima upravo za to. On je istakao da i on i čitav njegov tim saradnika teže da saslušaju svakoga i da reše svaki rešivi problem. Predsednik je zaključio da su nove prostorije koje su namenjene ovom udruženju upravo produkt jedne zajedničke saradnje i komunikacije sa obostranim razumevanjem, i dodao je da će ovo biti manir kojim će težiti da kontinuirano korak po korak rešavaju ili unapređuju saradnju.

Od Ivanjdana pre 75 godina do danas benefit Opštinskog udruženja penzionera jesu upravo članovi, koji i dalje daju doprinos socijalnom životu i aktivno učestvuju u očuvanju tradicije, kulture i zajednice.

“SUNČANA JESEN ŽIVOTA“ – projekat koji portal “Naše mesto” realizuje uz sufinansiranje sredstvima iz budžeta opštine Kula u cilju ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2022. godini.