Sledeće nedelje počinje “Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću

254

U organizaciji Kulturno- umetničkog društva ''Kruščić'' i Udruženja Crnogoraca Kruščića, a u suorganizaciji sa MZ Kruščić u četvrtak, 14.jula 2022. godine počeće ''Crnogorsko kulturno ljeto'' koje će trajati do subote, 16.jula 2022. godine. Prvi dan rezervisan je sa Dane crnogorskog teatra u okviru kojeg će Dramski studio ''Luča'' iz Kruščića sa početkom od 20 časova odigrati predstavu ''Lasice'' u režiji Dejana Cicmilovića.

U petak će posetioci imati proliku da pogledaju predstavu “Vlast i njena opozicija“ u izvođenju Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo“ iz Bijelog Polja. Poslednjeg dana manifestacije od 16 časova u parku iz Spomenika počeće Likovna kolonija na kojoj će između ostalih gostovati i Ratko Šoš, akademski slikar i prvi predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji. Od 20 časova na ovoj lokaciji biće upriličen koncert folklornog ansambala Doma kulture Sivac pod nazivom “Kolaž crnogorske igre i pesme“. Rok koncertom kolašinskog benda “ Rudolf“ koji će nastupiti u subotu od 20 časova završiće se ova manifestacija.

Pokrovitelji festivala su Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Opština Kula, Uprava za saradnju sa dijasporom- iseljenicima Vlade Crne Gore i Turistička organizacija opštine Kula. Ulaz za sve događaje biće besplatan.