Naredna dva dana sve toplije, osveženje stiže u utorak uveče

203

Topliji vazduh sa Mediterana stiže na Balkan i podiže temperaturu u Srbiji. Naredna dva dana sve toplije, a jače osveženje sa severozapada stiže u utorak uveče. Jutarnja temperatura od 16 do 23 stepena, najviša dnevna od 34 do 37.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Tokom današnjeg dana pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura od 16 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 37.I početkom ove radne nedelje pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U utorak veći deo dana pretežno sunčano i ponovo ekstremno toplo. Posle podne na zapadu i jugozapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno su moguće i kratkotrajne nepogode sa gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni pljuskova.

Vetar slab, pre podne promenljiv, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju i to prvo na severu. Najniža temperatura od 15 do 22 stepena, a najviša od 35 do 39 stepeni.

Sredinom nedelje na severu suvo sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalom delu promenljivo oblačno, sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od 17 do 21 stepen, a najviša od 30 do 33 stepena.

U četvrtak pretežno sunčano i toplo, samo na krajnjem jugu, uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 17 do 21 stepen, a najviša od 31 do 34 stepena.

Izvor: rts.rs