Druženje kao eliksir pozitivne energije

686

Udruženje penzionera i građana iz opštine Kula poznato je po svojim vrlo aktivnim druženjima. Uprkos životnom dobu i nedaćama koje život nametne, penzioneri svih generacija aktivnim socijalnim životom prkose godinama. Svakog meseca pored raznovrsnih druženja duž čitave Vojvodine, ovi duhom mladi ljudi odlaze i na odmore u banje ili na more. Poslednjeg dana jula penzioneri su se u prepodnevnim satima okupili na izletištu ''Potok'' u Crvenki.

Tim povodom Ljuba Babić, istakla je, da je socijalizacija primaran faktor u aktivnostima ovog udruženja i da se druže sa članovima udruženja iz Apatina, Bašaida, Novog Sada, Kljajićeva, Srbobrana, Bačke Palanke, Sombora, Odžaka, Gakova… U Kuli dva puta godišnje organizuju i druženja na kojima budu domaćini penziorima iz drugih gradova. Ona je istakla da pored tih druženja, njihov odlazak u banje je u proteklim godinama znatno olakšan zbog turističkih vaučera koje deli Republika Srbija.

Članovi udruženja ističu da su prezadovoljni što ispred sebe imaju osobu kao Ljuba Babić, koja je puna života i inicijative i dodaju da je za penzionere ovo zaista eliksir koji održava u životu, a da su najveći lek druženje i socijalizacija. Najstariji aktivan član je penzioner od 89 godina, koji uprkos svojim godinama ne posustaje od putovanja i druženja. Ističe da su upravo ova druženja ta koja mu ne daju da posustane i da ostane duhom mladom.

Prisutne penzionere posetio je i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji se rado odazvao pozivu predstavnika udruženja i iskoristio priliku da porazgovara sa najstarijim sugrađanima, te je istakao: “ Sva udruženja penzionera, ali i oni stariji sugrađani koji su uključeni u okviru organizacija vrlo su aktivni, od druženja do humanitarnog rada. Opština je tu da bude dobar partner tim aktivnostima, da podrži i prisustvom kao danas, ali i finansijski.“

Godine ne trebaju biti prepreka za mlad i aktivan duh, za socijalizaciju i pozitivnu energiju, a upravo za to su neoboriv dokaz aktivnosti penzionera iz kulske opštine koji svoje dane provode okruženi dobrom zabavom i pozitivnom energijom.

„SUNČANA JESEN ŽIVOTA“ – projekat sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Kula u cilju, ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2022. godini.