Zoran Džimi Marić sportski direktor „Hajduka“ iz Kule

704

Srpskoligaš „Hajduk 1912“ finišira sklapanje tima u kadrovskom i igračkom smislu. Prvo kolo je tu i „Hajduk“ ima premijeru u Stanišiću protiv istoimene ekipe. Odjeknula je kadrovska bomba kraj kanala, te je tako novi sportski direktor „belih“ Zoran Džimi Marić, nekadašnji trener Vojvodine i mlađih kategorija reprezentacije Srbije. Marić je istakao da je veliki izazov biti u jednom ovakvom klubu i da će dati sve od sebe da se klub stabilizuje u svim segmentima:

„Mislim da je ovo jedan lep izazov, pokušaću svojim znanjem i iskustvom da pomognem u stvaranju jedne dobre i jake ekipe koja će vremenom podizati kriterijume kada su ambicije u pitanju. Naravno, svi moraju da budu svesni da se ništa ne može uraditi preko noći i da je za uspehe potrebno vreme“.

Predsednik „Hajduka“ , Dalibor Krković, smatra da je angažovanje Marića veliki korak napred ka vraćanju kluba na pobedničke staze:

„Iskoristio bih ovu priliku da kažem da sam srećan što je „Hajduk“ uspeo da se kadrovski ojača jednim čovekom bogate karijere, Zoranom Marićem, koji je svoju karijeru gradio u „Vojvodini“, „Selti“ i „Komposteli“, a takođe je bio i selektor mlađih reprezentativnih kategorija Srbije. Zaista jedno veliko pojačanje koje dokazuje naše opredeljenje da se ojačamo stručno i da pokušamo da napravimo jedan zdrav sistem koji će doprineti plasmanu „Hajduka“ u viši rang.“

Iza „ponosa ravnice“, kako je popularan naziv za tim iz Kule, je turbulentna sezona. Očekivanja od nove sezone su umereno optimistična, a angažovanje Marića jeste potez koji garantuje ozbiljan pristup u rešavanju svih dilema.