Bazen u Crvenki nastavlja sa radom

283

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da se bazen u Crvenki zatvara. Tragom ovakvih tvrdnji, razgovarali smo sa Vladanom Račićem, direktorom Sportskog centra opštine Kula, institucijom kojoj je povereno upravljanje nad bazenom. Račić demantuje ovakve tvrdnje i ističe da bazen, bez sumnje, nastavlja sa radom, bez ikakvih smetnji:

„Naravno da nije istina da je bazen trajno zatvoren. Pre nedelju dana analiza vode, koju vrši Zavod za javno zdravlje iz Sombora, pokazala je prisustvo bakterije. Oni su nam dali određene preporuke kako da bi voda postala čista. Mi smo se, naravno, toga pridržavali i na tome smo insistirali, ali i pored toga, mi smo se kod stručnih lica raspitivali šta da radimo i oni su nam dali preporuke koje smo mi uradili. Mi smo sipali 240 kilograma vodonik peroksida i sve smo to uradili da bi voda bila pogodna za kupanje. Priče koje kolaju po selu da se bazen zatvara, seli u Kulu i kakve se sve priče ne pričaju, nisu istinite. Istina je da je bazen u Crvenki u vlasništvu Šećerane, da opština godinama pregovara da ga uzme kako bi mogla da ulaže u njega, jer u tuđu kuću ne može da se ulaže.“

Kao što je Račić i naveo, ovaj objekat u vlasništvu je Šećerane. Najpre Javno komunalno preduzeće „Vodovod“, a sada Sportski centar opštine Kula, upravlja bazenom i time održava bazen,a samim tim i kupališnu sezonu u Crvenki, u životu. Nema sumnje da će i narednih godina, kao i sada, građani i građanke najslađeg mesta imati gde da se kupaju i će bazen nastaviti normalno i bez problema da funkcioniše.