Planira se revitalizacija pruge Sombor – Vrbas

1105

U narednom periodu uradiće se tehnički pregled deonice pruge Sombor - Vrbas i napraviti izveštaj o stanju i potrebama rekonstrukcije ovog pružnog pravca, dogovoreno je na sastanku koji je na inicijativu gradonačelnika Sombora Antonia Rukavine održan u Gradskoj upravi.

Izvor: rtv.rs

Na osnovu pregleda i izveštaja bi se mogle planirati finansijske potrebe i vremenski rokovi za realizaciju rekonstrukcije, imajući u vidu velike potrebe i zahteve za teretnim saobraćajem, objavljeno je na gradskom sajtu.

Na sastanku posvećenom planovima za deonicu pruge Sombor – Vrbas, osim gradonačelnika Sombora učestvovali su pomoćnica ministra za železnice i intermodalni transport Anita Dimoska, predstavnici „Infrastukture železnice Srbije“, „Srbija Kargo“ i „Srbija Voza“, kao i predstavnici privrede koji u svom poslovanju za transport koriste teretni železnički saobraćaj.

Učesnicima sastanka predstavljen je veliki investicioni ciklus razvoja železničkog saobraćaja u Srbiji koji obuhvata modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju železničkih pruga, a oni su izrazili posebno interesovanje za modernizaciju deonice pruge Sombor – Vrbas.

Prezentovan je i projekat nove železničke stanice „Vrbas Nova“ koja će se nalaziti na trasi pruge Novi Sad – Subotica – državna granic

Izvor: rtv.rs