Gradska biblioteka Karlo Bijelicki raspisuje konkurs za najuspeliju priču – Golubić

345

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije u slavu velikog pisca Ravangrada Veljka Petrovića, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, pripremaju za mesec novembar XIV Veljkove dane.

Žiri Golubića, u sastavu: Tode Nikoletić, pisac za decu i mlade, Renata Podlipec, profesor srpskog jezika i književnosti i Anđelija Pruginić, bibliotekar, će dodeliti učenicima osnovnih i srednjih škola Republike Srbije po tri nagrade u tri kategorije

I kategorija – 1-4. razred,
II kategorija – 5-8. razreda i
III kategorija – srednja škola.
Uz diplome i poklone za ove kategorije posebno se dodeljuje
Gran pri – Golubić, za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola.

Propozicije Golubića:
– slobodna tema
– jedan autor, jedna priča

Radovi treba da budu lektorisani i napisani u Vord (Word) dokumentu na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial).

Radove slati u elektronskoj formi na adresu: [email protected]

Radovi moraju da sadrže sledeće podatke:

Ime i prezime autora, razred, podatke o školi (adresa, imejl adresa i telefon) i ime mentora i kontakt (ime i prezime, broj telefona i imejl adresa).

Svi navedeni uslovi moraju biti ispunjeni da bi rad bio prihvaćen.

Nagrađene priče biće objavljene na internet prezentacijama Gradske biblioteke Karlo Bijelicki www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2022. godine.

Žiri će objaviti rezultate do kraja oktobra 2022. godine, a uručenje nagrade će biti na svečanom programu Veljkovih dana.