SOMBOR – POEZIJA VINOM OBOJENA

290

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i udruženje građana Informa Sombor, organizuju veče posvećeno poeziji, ali i vinu i ljubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika. Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i ljubav, štampana je zbirka poezije Poezija vinom obojena, u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa. Uz promociju pesama pristiglih na konkurs i dodelu nagrada, biće upriličena i promocija vina vinarije Vučji podrum.

Da podsetimo, na konkurs Poezija vinom obojena, od pristiglih 75 pesama, koje su ušle u zbirku poezije, prve tri su: prvonagrađena Vita Brevis Petra Matovića, drugonagrađena pesma Pro Corde Morte Jelene Gašović i trećenagrađena pesma Na korak bliže Nikole Krivokuće. Dodeljene su i dve specijalne nagrade, Dušku Sekuliću i Srbi Takiću. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić.
Uz najlepše stihove o vinu i ljubavi, koje će čitati glumci Boban Đorđević i Biljana Keskenović, očekujemo vas u subotu, 27. avgusta, u dvorištu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, Kralja Petra I br. 11, u 19 časova.