Besplatne udžbenike i školski pribor dobili prvaci u Kruščiću

243

Svečanost povodom prijema đaka prvaka u Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“ u Kruščiću održana je prvim, pozdravnim, časom nastavnog osoblja, kao i podelom udžbenika i školskog pribora.

Ove školske godine u Kruščiću je upisano 17 đaka prvaka. Udžbenike i pribor uručili su predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, Bojana Dević. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, poželeo je sreću đacima i naveo je šta je ono što je sve do sada urađeno na polju unapređenja uslova školovanja, kako u osnovnim školama, tako i na polju podrške studentima:

„I u ovoj školi, kao i u svim drugim školama na teritoriji naše opštine, uručen je kompletan školski pribor i udžbenici đacima prvacima. Jedna od stvari koju ćemo izmenom Pravilnika uvesti jeste finansiranje odlazaka 10 do 15 najboljih studenata na odgovarajuće seminare. To će već biti aktuelno u septembru ili oktobru. Takođe, i za srednjoškolce koji pohađaju gimnazije i umetničke škole, a koje nisu na teritoriji naše opštine, planiramo da uvedemo finansiranje dela troškova smeštaja u domu“.

Opština Kula je jedna od retkih lokalnih samouprava u kojima su đaci prvaci dobili besplatne udžbenike i besplatan pribor. Kontinuirano ulaganje u prosvetu, kao i u generacije koje dolaze, jesu jedini način da se na pravi put izvedu oni kojima sutra ostaje ova opština, kao i država, u amanet.