Održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”

214

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku od 16. do 18. septembra održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”. Ove godine radove su potpisala 184 autora iz 9 zemalja, a u različitim konferencijskim aktivnostima su uključeni istraživači iz 14 evropskih i vanevropskih zemalja.

Među eminentnim stručnjacima iz zemlje i inostranstva našle su se čak 4 nastavnice iz naše opštine. OŠ “ Bratstvo jedinstvo “ iz Kucure predstavljale su Zdravka Majkić i Jasminka Olić Ilčešin sa radom “Using Escape rooms in English classes”, dok su OŠ “ 20 Oktobar” predstavljale Bojana Apelić i Ana Božović sa radom” Innovative approach to teaching mathematics by applying the knowledge acquired informatics and computing”.Radni jezik konferencije je bio engleski.

Njihovo učešće na konfrenciji je bilo vrlo zapaženo i pobrale su pozitivne kritike i time u najboljem svetlu predstavile škole iz kojih dolaze, kao i opštinu . Nastavnice su istakle da su oduševljene gostoprimstvom domaćina , kao i novim znanjima koje su stekle i unapredile.

Konferencija tradicionalno, svake druge godine, okuplja nastavnike, istraživače i praktičare iz oblasti tehničko-tehnološkog obrazovanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Naredna, jubilarna 10. konferencija održaće se 2024. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. Tim povodom kolege iz Čačka pozivaju sve nastavnike i profesore da uzmu učešće na sledećoj konfrenciji.