“Sunčana jesen života“ u Domu za stare Kula obeležena druženjem, igrom, pesmom i smehom

310

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu, a i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. Tim povodom u Domu za stare i penzionere u Kuli tradicionalno je obeležena manifestacija „Sunčana jesen života“ u kojoj su učestvovali korisnici ove institucije. Stari godinama, ali duhom vedri i osmehom mladi korisnici kulskog gerentološkog centra poezijom i pesmom su upriličili proslavu njima važnog dana.

Direktorica Doma za stare Kula, Sandra Babić istakla je:

“Međunarodni dan starijih osoba u našoj ustanovi tradicionalno obeležavamo manifestacijom „Sunčana jesen života“ druženjem, igrom, pesmom i smehom.“ Babić je dodala da u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama danas u objektu u Kuli u toploj i domaćinskoj atmosferi održava programu koji su spremili korisnici zajedno sa radnim terapeutom, a za sutra je to planirano u objektu u Ruskom Krsturu.“Kako je ceo mesec oktobar posvećen brizi o starijim ljudima mi ćemo nastojati da u saradnji sa prijateljima ustanove, Opštinskom upravom, školama, vrtićima, bibliotekom, Kulturnim centrom, Crvenim krstom i ostalima upriličimo druženje sa korisnicima.“- zaključila je Sandra Babić

 

Premda je ova institucija poznata po druženjima koji su u znaku kreativnog stvaralaštva, čitalačkih klubova i negovanju kvalitetnog socijalnog života i očuvanju mladoh duha, ovaj dan za njih je podsećanje svim generacijama da starost kao treće životno doba, pored zrelosti sa sobom nosi bezbrižne i radosne dane.

 

“SUNČANA JESEN ŽIVOTA“ – projekat koji portal “Naše mesto” realizuje uz sufinansiranje sredstvima iz budžeta opštine Kula u cilju ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2022. godini.