KAKO SE PRIJAVITI ZA POMOĆ OD 5.000 DINARA? Ovo je detaljan vodič

753

Prijava za 5.000 dinara novčane pomoći od države će se obavljati preko Uprave za trezor, baš kao i prethodnih puta, ali ovog puta postoji jedna novina!

Foto: M. V.

Mladi od 16 do 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u subotu i najavio. Kako je portalu MONDO rečeno u Ministarstvu finansija trenutno se priprema zakonsko rešenje kojim će to biti regulisano.

„Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će biti regulisano pitanje isplate 5.000 dinara mladima od navršenih 16, do navršenih 29 godina.“ Kako nam je potvrđeno, mehanizam prijave, biće kao i do sada, brz i jednostavan. „Prijava mladih će trajati od 1. do 15. decembra preko portala Uprave za trezor. Svi mladi će morati da se prijavljuju za ovu vrstu pomoći, osim primalaca socijalne pomoći i lica u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.“

Takođe, potvrđeno nam je da ovog puta novac na račune neće leći automatski onima koji su prošli put ostavili svoju prijavu, već će morati da se obavi prijava ispočetka.

Podsetimo da se prethodnih puta za novčanu podršku od države takođe prijavljivalo elektonskim putem na portalu Uprave za trezor, na adresi: idp.trezor.gov.rs. Ono što je bilo potrebno da bi ste se prijavili bilo je prebivalište na teritoriji Srbije i važeća lična karta. Na sajtu Uprave za trezor je trebalo da ostavite svoj JMBG, broj lične karte, ime banke i broj bankovnog računa. Ukoliko niste imali račun u banci, mogli ste da označite bilo koju banku od ponuđenih u kojoj bi vam otvorili namenski račun.

Izvor: mondo.rs