Javni trening na krsturskom bazenu

148

Na bazenu u Ruskom Krsturu, u subotu 15.oktobra, održan je Javni trening za sve generacije, sa ciljem promocije zdravog životnog stila.

Treneri su bili Sanja Edelinski iz Atletskog kluba “Rusin“, Ljiljana Edelinski, trener Rekreacije za žene, Marija Hardi – trener Fitnes šetnje (Fitness walk) i nutricionista Mihaela Milenković.

Ideju za ovaj vid javnog treninga Marije Hardi podržala je i Mesna zajednica, te su na treningu bili prisutni i sekretar, Mihajlo Pašo, i predsednik Saveta MZ, Vladimir Olejar, kao i sponzor Juarbis D.O.O koji je obezbedio učesnicima vodu, zdrave čokoladice i voće.

Na početku je nutricionista podsetila prisutne na važnost zdrave ishrane, a zatim, po toplom jesenjem vremenu na uređenom bazenu, svoje treninge su održali učenici, članovi AK “Rusin“, kojima su se priključila i deca različitih uzrasta. Uz muziku su vežbale dve grupe žena koje rekreativno treniraju tri puta nedeljno u Sportskoj hali, ali i članovi grupe koja takođe trenira Fitnes šetnju.

Po rečima Hardijeve, cilj javnog treninga je bio da se motivišu i drugi meštani na vežbanje i zdravi životni stil. Na javni trening, koji je bio prvi put organizovan, odazvali su se članovi spomenutih grupa, ali odziv žitelja, pogotovo onih mladih, je bio slab, te se organizatori nadaju da će se u budućnosti motivisati i ostali Krsturčani.

Izvor: Rutenpres