Opremljenost garant jačeg sporta i turizma

256

Opština Kula poznata je po sportskim događajima na kojima je kao domaćin ugostila mnoge klubove kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

Sa druge strane, naša opština na turističkoj mapi kotira se vrlo visoko s obzirom da se praktično svakog vikenda u godini održava neka manifestacija. Ideja predstavnika lokalne samouprave, Turističke organizacije i Sportskog centra bila je da se trend održavanja manifestacija nastavi i u predstojećim hladnim danima. Kako bi se sportski objekti opremili za takve manifestacije, a da se ne ugrozi ona primarna sportska funkcija bilo je potrebno zaštiti podove. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je obišao sportsku halu u Ruskom Krsturu u kojoj je postavljena adekvatna podna podloga za predstojeći koncert, te je tom prilikom istakao da je Sportski centar koji upravlja halama na teritoriji opštine nabavio odgovarajuću podlogu, koja omogućava sve ovo sa ciljem zaštite osnovne podloge. Miljanić je dodao da se zahvaljujući ovoj investiciji održava koncert u krsturskoj sali, i potom i Izložba sitnih životinja u hali OŠ “Petefi brigada“ u Kuli. Ovo će ujedno biti održavanje ovakve izložbe po prvi put u zatvorenom prostoru.

“U narednom periodu sportske hale će dobiti još jednu namenu, održavanje raznih događaja s obzirom da podloga omogućava da se sama sportska funkcija prostora očuva.“- zaključio je Miljanić.