Lipar: Izgrađen eko park, renovirane prostorije fudbalskog kluba

132

U proteklom periodu velika investiciona i neimarska aktivnost preduzeta je u Liparu.

Naime, u sklopu izgradnje dečijih igrališta na teritoriji naše opštine, i naseljeno mesto Lipar je dobilo jedan takav kutak za najmlađe građane, te su tako završeni radovi na izgradnji igrališta i eko parka.Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, je obišao završetak radova koji su završeni uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, i ovom prilikom je rekao nešto više o novoizgrađenom igralištu, a takođe je i naveo koja su sve investiciona uređenja pred realizacijom na teritoriji opštine Kula:

„Praktično, u svakom naseljenom mestu smo uradili po jedno dečije igralište. Nedavno smo bili da ispratimo početak ovih radova i ovo igralište je relativno brzo završeno, kao i eko park kao celina. Urađeno je pošumljavanje, kao i postavljanje klupa i pratećih sadržaja. Radovi se, naravno, ne završavaju ove godine. Upravo su krenuli radovi na uređenju trotoara i staza u Crvenki, potom će se preći na radove vezane za parking preko puta pravoslavne crkve u Kuli, gde će se uraditi jedna nova organizacija saobraćaja i obezbediti mnogo bezbednije funkcionisanje celog tog prostora. Ima tu još dosta radova, izgradnja kanalizacione mreže u Industrijskoj zoni treba da krene u narednih par nedelja, radi se o investiciji vrednoj 70 miliona dinara i očekujemo još neke druge investicije, takođe do kraja godine. I lepo vreme, a i neki naši zacrtani planovi, zahtevaju da se punim tempom radi i ovih i svih narednih meseci“.

Osim izgradnje igrališta, lokalna samouprava se angažovala i na poslu renoviranja prostorija Fudbalskog kluba „Lipar“. Predsednik ovog sportskog kolektiva, Slobodan Rajačić, zahvalio se na podršci i istakao je da ovakvi potezi lokalne samouprave itekako doprinose boljim uslovima bavljenja fudbalom i sportom uopšte u seoskim sredinama:

„Mogu vam reći da, kao predsednik fudbalskog kluba „Lipar“ , je ovo što je urađeno, uz pomoć lokalne samouprave i naših donatora, veoma značajno i sami vidite kakav je ovo sada objekat, a kakav je nekad bio. Mi se nosimo mišlju da stvorimo uslove za mlade generacije, da se ovde okupljaju i da napravimo ovaj sportski centar, da bude ponos svima, i lokalnoj samoupravi, i mesnoj zajednici i svim donatorima. Ima još da se radi ovde, ali koliko para toliko i naše igre. Za sada sve ide u dobrom smeru i u skladu sa nekom našom vizijom koju imamo.“