IZVEŠTAJ SA TAKMIČENJA ,,ZLATNA PESNICE”

303

Na 13. po redu takmičenju u borilačkim veštinama ,,Zlatna pesnica”, u Odžacima 23. oktobra, viđena su 383 nastupa u karateu i tekvondou, a na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u kungfu vušu sportu nastupilo je još 24 takmičara u formama i odrađeno je 50 mečeva u disciplini lajt sanda borbe. Takmičari su predstavljali 34 kluba iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije i pvi put do sada iz Rusije. Organizatori su bili Sportski borilački klub “Mladost” iz Odžaka, Tekvondo klub Orao iz Odžaka, Srpski kungfu vušu savez i Šotokan karate savez Srbije.

,,Zlatna pesnica” jedna je od najmasovnijih sportskih manifestacija koja se održava u Odžacima i svake godine okupi više stotina takmičara, trenera, sudija, predstavnika klubova i roditelja mladih sportista iz zemlje i inostranstva. Tribine su i ovoga puta bile pune.

Takmičenje u karateu je organizovano za sve uzrasne kategorije u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. U kung fu vušu sportu održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine, u borbama, u disciplini lajt sanda, gde su viđene vrlo kvalitetne borbe, naročito u starijim uzrsnim kategorijama. Tekvondo klub Orao organizovao je takmičenje u tehničkoj disciplini brzinskog udaranja nogom u fokuser, koje je postiglo svoj promotivni efekat, dopustivši svim takmičarima iz drugih sportova da se oprobaju i u ovoj disciplini tekvondoa.

,,Zlatnu pesnicu” u borbama u seniorskoj konkurenciji – apsolutna kategorija, osvojio je Filip Livaja iz kluba domaćina.

U konkurenciji seniorki u borbama “Zlatnu pesnicu” osvojila je Anđela Jovanović, takođe iz SBK ,,Mladost’’ iz Odžaka.

Titulu najboljeg takmičara u katama ponela je takmičarka Elena Korde iz Sankt Peterburga iz Rusije.

U kung fu vušu disciplini lajt sanda, titulu i pehar za najboljeg takmičara, šampiona Zlatne pesnice ponela je Enita Behramaj iz Novog Bećeja

 

U generalnom plasmanu klubova po broju osvojenih medalja najbolji je bio KK ,,Sensei“ iz Inđije, drugi su bili takmičari SBK ,,Spartak-enpi’’ iz Subotice, a treće mesto osvojio je karate klub ,,Bačka tvrđava“ iz Bača.

 

Svim prisutnima obratili su se generalni sekretar Srpskog kungfu vušu saveza g. Radenko Tadić, a nakon njega ,,Zlatnu pesnicu” svečano je otvorio selektor ŠKSS Aco Ćirović. Obojica su iskazali pohvale za organizatore i dobrodošlicu za goste.

Nakon završetka takmičenja, glavni organizator “Zlatne pesnice” Milosav Milosavljević izjavio je:

,,Drago mi je da je iz godine u godinu ovaj internacionalni kup sve kvalitetniji i masovniji i da su svi iz našeg grada otišli zadovoljni. Ove godine, bogatiji smo za još jednu državu učesnicu. Viđene su odlične borbe u tri sporta. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, da sve protekne u najboljem redu i u prijateljskoj, sportskoj atmosferi. Zahvaljujemo se svim gostima na beskrekornom ponašanju; trenerima, takmičarima i sudijama na kvalitetnom radu i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji takmičenja. Svi učesnici su na pravi način prezentovali vrednosti koje se neguju u našim klubovima i sportovima.“