Teže povređen radnik u eksploziji fabrike Hipol u Odžacima

1432

Dva radnika fabrike „Hipol“ u Odžacima povređena su u sinoćnoj eksploziji rezervoara sa polipropilenom i heptanom, od kojih je jedan zbog težine povreda smešeten u KC Vojvodine u Novom Sadu, a drugi se nalazi u somborskoj Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović” i njegovo stanje je stabilno, saznaje RTV.

Izvor: rtv.rs

Prema informacijama iz Urgentnog centara UKCV sinoć je dovezen I (F) S (1975. godište) kolima hitne pomoći iz Odžaka sa teškim telesnim povredama nakon eksplozije, vodeća povreda je opekotine tela.

Nakon sprovedenih reanimacionih postupaka, adekvatne dijagnostike i operativnog lečenja pacijent je smešten na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju i terapiju bola.
Bolesnik je teškog opšteg stanja, saopštava PR služba KCV.

Požar je buknuo oko 20.30 časova i noćas je lokalizovan, a u gašenju su učestvovale i vatrogasne ekipe fabrike “Hipol”. Nadležni MUP-a su u toku današnjeg dana obavljali uviđaj na području lokacije koju je zahvatio požar, budući da sinoćne okolnosti to nisu u potpunosti dozvozljavale. Istraga će utvrditi kako je došlo do požara i šta je bio glavni uzrok, a kako je ekipa RTV –a saznala na licu mesta kompanija “Hipol” će se oglasiti saopštenjem za javnost. Takođe, na lokalitetu fabrike nije dozvoljen pristup medijima, niti tv snimanje ili fotografisanje.

Izvor: rtv.rs