SOMBOR – NOVA BIBLIOAVANTURA JE KRENULA!

49

Drugi ciklus biblioavanture - Čitalačkog kluba „Pročitali smo mi, pročitaj i ti“ započeo je, 9. Novembra, promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“.

Sjajna Aleksandra je u živoj i neposrednoj interakciji sa decom dočarala najvećeg srpskog junaka na nov, neobičan i neverovatno zanimljiv način. Deca su upijala svaku reč i pokret i aktivno učestvovala u otkrivanju raznih činjenica iz života Marka Kraljevića kroz kviz pitanja, dramski nastup, pronalazili pojmove vezane za hranu, oruđe i oružje iz tog vremena i tako se „vratili“ sedam vekova unazad!

Podelili smo čitalačke dnevnike članovima kluba kao i knjige iz edicije „Deca čitaju srpsku istoriju“ za prvi krug čitanja. Cilj je da kod dece razvijemo interesovanje za događaje i ličnosti iz srpske istorije.

„Sofijine mudrolije“ bile su pravi način da počnemo našu novu biblioavanturu!
Da podsetimo, od novebra do juna, svaki mesec će biti čitane druge knjige, a biće organizovana i druženja, razgovori o knjigama i razne kreativne radionice na teme zadatih knjiga tog meseca. I naravno, kao i na svakom pravom takmičenju, za najbolje, najupornije, najistrajnije obezbeđene su nagrade.

Sledeći sastanak Kluba zakazan je za decembar mesec, kada će se deliti utisci pročitanog, ali i knjige za drugi krug čitanja. Trka je krenula!