Sve spremno za zimsko održavanje puteva na teritoriji opštine Vrbas

117

Zimska služba Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" iz Vrbasa, spremno dočekuje dolazak zime. Redovnoj proveri spremnosti radnih i tehničkih kapaciteta uoči početka predstojeće zimske sezone, prisustvovali su predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, zamenik predsednika opštine Tijana Aleksić i član Opštinskog veća za komunalne poslove Ivor Lukin.

Prilikom obilaska zimske službe Rojević je istakao da je opština Vrbas i ove godine učinila sve što je potrebno da se u nastupajućem periodu osigura prohodnost svih saobraćajnica koje se nalaze u režimu održavanja lokalne samouprave.

– Mehanizacija i oprema su pripremljene i pripravne, a obezbeđene su i sve potrebne količine rizle i soli. Najvažnije je da su razrađene i utvrđene sve procedure i prioriteti reagovanja, tako da građani Vrbasa i sela mogu biti spokojni jer će saobraćajnice, ulice i prelazi biti prohodni i očišćeni. Prohodnost puteva tokom najhladnijih dana garantuje građanima da će na vreme moći da obave sve svoje obaveze. Da stignu na posao. Da odu kod lekara. Da deca mogu da stignu u vrtić, ili u školu – rekao je Rojević.

On je istakao da je opštna Vrbas ove godine uložila značajna sredstva u unapređenje putne mreže.

– Asfaltirane su ulice Oslobođenja, Ise Sekickog i Đure Biljnog u Kucuri i Vinogradarska ulica u Vrbasu. A više od 400 miliona investirali smo u radove na izgradnji infrastrukture i modernizaciju i rekonstrukciju predškolskih i školskih objekata, domova zdravlja i domova kulture, izgradnju sportskih terena i igrališta. Sledeće godine nas očekuju još intenzivnija ulaganja i veliki projekti koji će drastično unaprediti našu opštinu – kazao je Rojević.

Direktor JKP „Komunalac“ Igor Škundrić je napomenuo da to preduzeće brine o prohodnosti 210 kilometara saobraćajnica, a da će u slučaju potrebe Zimska služba intervenisati i na putnim deonicama koje nisu u njenoj nadležnosti.