Održana svečanost povodom Dana opštine Kula

378

U petak je u Kulturnom centru Kula svečanom akademijom obeležen Dan opštine Kula. Pored mnogobrojnih Kuljana svečanosti i dodeli Godišnjih nagrada prisustvovali su i ministar Goran Vesić, predstavnici Pokrajinske i Vlade Republike Srbije.

Nakon dvadesetominutnog dokumentarnog filma u kojem je prikazano sve što ono što je obeležilo proteklu godinu u našoj opštini, prisutnima se obratio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekavši će se lokalna samouprava i u budućnosti boriti kako bi svakom žitelju naše opštine obezbedila što bolje uslove za život. Miljanić je dodao da je cilj politike koja se sprovodi na nivou čitave zemlje, a tako i u Kuli, da svaki stanovnik bude ponosan na svoje poreklo i da se pokolenjima obezbedi jedna lepa budućnost na koju će biti ponosni.

Ovogodišnji dobitnici nagrade opštine Kula su: KK “Hajduk“ iz Kule i Ministarstvo zaštite životne sredine i ministarka Irena Vujović. Karate klub je osvojio nagradu jer godinama unazad osvaja veliki broj nagrada. Vizija naše opštine je sa posebnim akcentom na značaj sporta za pravilno odrastanje i učenje dece da iza svakog uspeha stoji odgovoran i marljiv rad. Druga nagrada je rezultat jedne kontinuirane saradnje i podrške u oblasti očuvanja životne sredine, kojem opština Kula teži godinama unazad.

Nakon uručenja nagrada obratio se i ministar Vesić, koji je pozdravio prisutne i istakao da će u budućnosti Vlada još više podržavati rad lokalnih samouprava, a da sve što je u Kuli urađeno u proteklom periodu kotira je na mapu jedne od uspešnijih lokalnih samouprava. On je dodao da se zacrtani projekti realizuju, a da je za opštinu Kulu izgradnja puta “Osmeh Vojvodine“ od izuzetnog značaja.

Svečani deo programa upotpunili su operski pevači Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić uz pratnju orkestra Beleza.

Video možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=sWp-_Q2eO9Y