Održane obuke za profesore srednjih tehničkih škola i instalatere solarnih panela

138

U okviru projekta “Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji”, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ, u poslednjih mesec dana sprovedene su dve besplatne obuke u cilju razvoja stručnih kadrova u oblasti održivih energetskih tehnologija u Srbiji, sa fokusom na primenu solarne energije.

Izvor: Nedeljnik

Dvodnevnu obuku za 20 profesora stručnih predmeta obrazovnog profila elektrotehničar obnovljivih izora energije iz 10 srednjih tehničkih škola širom Srbije, organizovalo je Društvo za obnovljive izvore energije Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Kuli. Cilj projekta “Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji” je da se, kroz terorijske i praktične obuke za profesore stručnih predmeta u srednjim tehničkim školama i instalatere solarnih panela unaprede uslovi za veću primenu obnovljivih izvora energije u proizvodnji električne energiji u Srbiji.

U saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije, projekat sprovodi i niz drugih aktivnosti na poboljšanju zakonodavnog, institucionalnog i tehničkog okvira za veću upotrebu održivih energetskih tehnologija u Srbiji. U fokusu svih aktivnosti projekta je razvoj i primena pristupa kupac-proizvođač u proizvodnji električne energije iz solarnih izvora.

Izvor: Nedeljnik

Izvor: Nedeljnik