Rekonstruišu se svlačionice na stadionu FK „Sutjeska“ u Bačkom Dobrom Polju

198

U toku je rekonustrikcija kompletnog objekta na stadionu Fudbalskog kluba Sutjeska u Bačkom Dobrom Polju. Nakon rekonstrukcije fudbalski klub će imati potpuno nove svlačionice, toalete, tuš kabine i kancelarijski prostor. Radovi su vredni 3,4 miliona dinara i podrazumevaju potpunu rekonstrukciju.

Umesto starih i dotrajalih, biće ugrađene nove pločice, umivaonici, tuševi, sanitarije. Biće ugrađena toplotna izolacija, nove elektro-instalacije, nova vodovodna i kanalizaciona instalacija. Predviđeni su gipsarsko-molerski radovi, kao i zamena oluka na celom objektku. Očekuje se da radovi budu gotovi za 20 dana.

Predsednik opštine, Predrag Rojević ističe da je Vrbas sredina velike sportske tradicije i da iz godine u godinu povećava ulaganja u sportske objekte i unapređenje sporta.

– Vrbas je grad sporta, i u 2022. godini, za podršku i razvoj sporta iz budžeta je izdvojeno 197,2 miliona dinara. A naredne godine će taj iznos biti i veći. Ove godine smo, uz podršku Pokrajinske vlade, uspeli da posle 30 godina zamenimo svih 1.200 kvadrata parketa u sportskoj dvorani CFK „Drago Jovović“. Time smo omogućili najbolje uslove za našu decu, za sportske klubove koji ovde treniraju i igraju zvanične mečeve. Koliko je ovo značajna investicija govori i podatak da dvoranu na dnevnom nivou koristi oko 1.000 dece, sportista i rekreativaca. Takođe, prošle i ove godine smo investirali 11 miliona u zamenu bravarije na bazenima, sređivanje fasade i zastakljivanje otvorene terase. Za tri godine uložili smo 22,5 miliona dinara. Uz to, ove godine smo sa 45 miliona dinara podržali 34 sportska kluba – rekao je Rojević.

Prema rečima Srđana Stanića, člana Opštinskog veća zaduženog za sport, rekonstrukcija objekta FK „Sutjeska“ u Bačkom Dobrom Polju predstavlja samo deo ulaganja u sport.

– U Bačkom Dobrom Polju smo već rekonstrusali sportsku halu u OŠ „Vuk Karadžić“ u kojoj trenira više od 400 đaka i sportista. Pored 190 učenika lokalne škole, svoje treninge održavaju i članovi dva sportska kluba, među kojima su 70 fudbalera mesnog fudbalskog klube „Sutejska“ i devojke istoimenog odbojkaškog kluba, čiji grb nosi 60 odbojkašica koje se takmiče u više uzrasnih kategorija pod okriljem Odbojkaškog saveza Vojvodine. U saradnji Pokrajinske vlade i opštine Vrbas potpuno je uređen stadion OFK Vrbas u Vrbasu. Postavljeno je 800 sedišta na zapadnoj tribini, digitalni semafor, asfaltirana je atletska staza – kaže Stanić.