Održano književno veče u „Stazama“

62

Udruženje književnih i likovnih stvaralaca „Staze“ bilo je domaćin književne večeri, u okviru koje su svoje stvaralaštvo, pored domaćina, predstavili i članovi Književnog umetničkog kluba „Pero amatera“ iz Bečeja. Dragan Savić, predsednik „Pera amatera“ istakao je da je uvek zadovoljstvo doći, među prijatelje, u Kulu i da je ovo nastavak jedne uspešne i obostrano srdačne saradnje sa „Stazama“:

„Saradnja sa „Stazama“ je nastala još pre nekih pet godina otprilike, kada sam ja imao promociju svog prvog romana. Tada sam upoznao Gavru i čitavo to društvo i tada je počela naša saradnja. Kasnije smo osnovali naše udruženje, književni umetnički klub „Pero amatera“, gde imamo u svom sastavu ne samo pisce amatere, nego i slikare. Imamo članove koji se bave nekom vrstom umetnosti, odnosno vez, ali slobodni vez, bez nekih šema i šablona, tako da imamo fotografe, umetničke fotografije, dakle svaka umetnost gde talenat amatera dolazi do izražaja.“

Red stihova, red muzike, red prijateljstva. Tako bi se, u jednoj rečenici, moglo opisati ovo književno veče. Ono su, svojim prisustvom, upotpunili i lokalni književnici: Božidar Cmiljanić, Uglješa Slijepčević i mnogi drugi. Nema sumnje da će, u narednom periodu, ovo prijateljstvo doneti još mnogo lepih stvari kao što je ovo književno veče. Zbog prijateljstva i pisane reči, pre svega.