Sve što treba da znate ukoliko planirate selidbu firme

86

Svako ko je ikada menjao adresu stanovanja zna koliko je selidba stresna.

Ukoliko ste mislili da je selidba firme lakša, prevarili ste se. Ona može biti samo još mnogo kompleksnija, jer postoji bezbroj stvari o kojima tada treba razmišljati.

Dobra stvar je što svi zaposleni mogu učestvovati u procesu selidbe i učiniti ga lakšim, ali svakako bi trebalo razmotriti angažovanje profesionalne agencije za selidbe. Oni će vam pomoći da preselite vašu kancelariju efikasno i brzo, bez većih poteškoća.

Evo o čemu sve treba razmišljati prilikom selidbe vaše firme.

Angažovanje agencije – način da olakšate selidbu firme

Angažovanje profesionalne agencije za selidbe firmi se toplo preporučuje ukoliko menjate adresu svog preduzeća. Mnogi se zavaravaju misleći da će selidba firme biti lakša od selidbe stambenog prostora jer u kancelarijama ima manje stvari.

Međutim, zaboravljaju na kabasti kancelarijski nameštaj koji je potrebno pažljivo rasklopiti i spakovati kako bi u vašu novu kancelariju stigao neoštećen.

Za selidbu biće vam potrebni posebni alati poput šrafcigera koji omogućavaju brzo rasklapanje nameštaja, kao i sprave za lakši transport – kolica, trake za nošenje i slično. Radnici u agencijama za transport ih već poseduju i imaju mnogo iskustva sa njima, te je pametnije angažovati ih.

Agencije su najbolji izbor i zato što većina njih, pored transporta stvari sa tačke A na tačku B, nudi uslugu iznošenja stvari iz starog stana i unošenja u novi kao i pakovanja predmeta.

Pri preseljenju se često desi da se nešto polomi ili ošteti ali angažovanjem firme koja pruža uslugu selidbe dobićete garanciju za bezbednost svih vaših stvari. Ukoliko do štete na predmetima ipak nekako dođe, ne brinite jer će vam biti nadoknađena.

Ne žurite i organizujte se dobro

Veoma je važno započeti planiranje selidbe firme na vreme i predvideti koliko vremena će vam biti potrebno. Selidba firme je dodatno komplikovana u poređenju sa klasičnom stambenom selidbom jer tokom nje firma neće moći da funkcioniše normalno.

U zavisnosti od delatnosti kojom se bavite moraćete da na nekoliko dana prekinete sav posao, smanjite obim posla, ili će zaposleni biti primorani da rade od kuće.

Šta god da je od navedenog u pitanju, važno je dobro se organizovati i obavestiti klijente na vreme o mogućem odsustvu, odnosno o promenjenim radnim okolnostima. Ukoliko se bavite uslužnim delatnostima, trgovinom i slično, obavezno informišite sve svoje klijente o promeni adrese kako ne biste izglubili nekoga od njih usred neznanja.

Da bi vaš posao što manje ispaštao veoma je važno da se organizujete i procenite koji predmeti iz bivšeg poslovnog prostora će vam zaista trebati, a čega se možete rešiti.

U tome mogu da učestvuju svi zaposleni. Prođite sa kolegama kroz sve stare papire, knjige i reklamne materijale, te zajedno donesite odluku šta vam je zaista potrebno, a šta je samo zauzimalo mesto. Iznenadićete se šta se sve nakupilo tokom godina u fiokama i ormarićima zaposlenih!

Bez nerviranja – važno je biti odmoran

Najvažnija stvar kako biste prilikom selidbe firme ispravno donosili važne odluke je da budete odmorni i naspavani. Mnoge nesreće na radnom mestu događaju se upravo zbog manjka pažnje i premorenosti, odnosno neispavanosti zaposlenih. Dobar san je neophodan za nesmetano funkcionisanje organizma.

Veoma je važno u proces selidbe ući odmorno i bistrog uma. Isplanirajte sve na vreme, kako biste se naspavali što bolje veče pre početka selidbe i relaksirajte se čitanjem knjige ili gledanjem omiljene serije da biste bili spremni za napore koji slede.

Relaksacijom ćete smanjiti nivo stresa i moći da se fokusirate na što bolje obavljanje zadataka.

Zapamtite, dobra priprema je pola posla!

Kako efikasno očistiti velike poslovne prostore nakon selidbe firme?

Sigurni smo da ste nakon preseljenja u novi poslovni prostor planirali da organizujete nekakvu proslavu – svečano otvaranje za sve zaposlene, ili barem na neki način da učinite taj radni dan drugačijim i posebnim u odnosu na ostale.

Da biste mogli da upriličite takvu proslavu, potrebno je da sve bude spremno na vreme i očišćeno nakon selidbe. Znamo da se neplanirane situacije pri selidbi događaju i da često fali samo još malo vremena kako bi sve bilo obavljeno bez žurbe.

Zbog toga savetujemo da po useljenju angažujete profesionalnu agenciju za čišćenje koja će se postarati da kancelarije budu cakum-pakum pre početka rada.

Pored pripreme novog poslovnog prostora, sigurni smo da ćete morati da sredite i onaj koji napuštate. Nakon svake selidbe ostaje mnogo krša i loma koji mora biti raščišćen pre nego što se neko nov useli u vašu prethodnu kancelariju. Profesionalna agencija vam može pomoći u čišćenju jer će vama glava sigurno biti puna planiranja novog radnog prostora.

Nadamo se da su vam naši saveti bili korisni i da će vama i vašim kolegama olakšati proces selidbe. Želimo vam što ugodniju selidbu i uspešan rad u novom poslovnom prostoru!

Izvor: S.Stanković