Momirović: Trgovinski lanci cene kvalitet domaćih prehrambenih proizvoda

15

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović, posle otvaranja „Nacionalnog sajma hrane”, u organizaciji kompanije „Delez Srbija”, rekao da je u poslednjih deset godina izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz naše zemlje porastao sa 2,1 na 4,2 milijarde evra.

Izvor: agrofin.rs

Prema njegovim rečima, to je ujedno i najbolji pokazatelj da Srbija ima snažnu prehrambenu industriju i da je ona znatno ojačala. Ministar je dodao da su nam prethodne godine pokazale koliko je važna domaća proizvodnja, dodavši da je trgovina pružila najbolji odgovor kada su globalni lanci snabdevanja bili prekinuti.

“Kada se ceo svet suočava sa krizom globalnog lanca snabdevanja, mi uspevamo da stabilizujemo cene, obezbedimo kontinuiranu snabdevenost tržišta svim proizvodima za naše građane i na taj način podržavamo srpsku privredu”, istakao je Momirović uz  napomenu da će Vlada nastaviti da pomaže domaćim proizvođačima, kroz različite modele podsticaja, i modernizaciju proizvodnje i plasmana, spajajući tradicionalna znanja sa novim tehnologijama.

Takođe je ocenio je da je važno da međunarodni trgovinski lanci, koji na tržište donose najviše standarde u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane, prepoznaju kvalitet proizvoda iz naše zemlje i da se najbolji od njih nađu na njihovim rafovima.

B. K.

Izvor: agrofin.rs