Održana radionica na temu eko-etno turizma

352

U okviru Centra za kompetencije u hortikulturi (CHK), u organizaciji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula i Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, a u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom, održana je radionica na temu „Ruralni eko-etno turizam“.

Radionicu je vodio Jovica Kelić iz Sombora, a primer dobre prakse etno kuće Mali Bodrog iz Bačkog Monoštora predstavila je Jelisaveta Besenji. Na radionici su obrađene teme značaja i principa ruralnog turizma, a poseban akcenat je stavljen na vezu sa organskom i održivom poljoprivredom, kao i na inovativne pristupe u razvoju ruralnog turizma.

Područje opštine Kula pruža mnoge pogodnosti za razvoj ovakvog načina turizma, gde su u fokusu jednodnevni ili dvodnevni boravci posetilaca, posebno kada se uzme u obzir velika aktivnost Turističke organizacije opštine Kula u organizaciji i sprovođenju mnoštva manifestacija i događaja na teritoriji opštine Kula i veliki broj aktivnih udruženja, gazdinstava i malih proizvođača, zaključak je radionice.