Za vikend u Odžacima održana druga faza fudbalskog kampa

160

Ovog vikenda je u hali Sportskog centra u Odžacima održana druga faza fudbalskog kampa. Na kampu su učestvovala deca iz škola fudbala sa teritorije opštine Odžaci uzrasta od 2010. do 2015. godišta.

Kao što je najavljeno početkom oktobra, kada su održana prva dva dana kampa, završni deo koji je obuhvatio i teorijski i praktični deo održan je proteklog vikenda. U teorijskom delu su treneri, koji rade sa mlađim kategorijama imali prilike da prate predavanja profesora dr Slavka Molnara i asistenta Dejana Javorca, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu. Teorijski deo programa obuhvatio je teme organizacije i rada škola fudbala, selekciju, metode i principe rada, kao i metodiku obučavanja tehničkih elemenata u fudbalu.

U praktičnom delu rada sa decom polaznici kampa su imali prilike da se upoznaju sa dinamičkim zagrevanjem, primenom raznih igara u zagrevanju i obukom osnovnih tehničkih elemenata u fudbalu.

Ovaj fudbalski kamp je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Odžaci i podržan je od strane Fudbalskog saveza Vojvodine, kao i Sportskog saveza opštine Odžaci. Kamp je bio potpuno besplatan za sve učesnike, kojima su bili obezbeđeni prevoz, kao i ručak tokom svih dana trajanja prvog po redu fudbalskog kampa u opštini Odžaci.

Učešće su uzeli polaznici škola fudbala i njihovi treneri iz OFK Odžaci, Fudbaskog kluba Tekstilac Odžaci, Fudbalskog kluba Polet Karavukovo, FK Radnički 1918 Ratkovo i FK Zadrugar iz Srpskog Miletića.

Za kraj su klubovima učesnicima kampa podeljeni sportska oprema sa rekvizitima, koje će koristiti za treninge. Opremu su trenerima uručili Nebojša Nikolić član opštinskog veća opštine Odžaci zadužen za oblast sporta i Mihajlo Sujer sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci.

Izvor: Marina Mitrović