Mirović: Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Srbobranu, Kuli i Titelu 310 miliona dinara

310

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava za šest lokalnih samouprava za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, vredne 310 miliona dinara.

Izvor: rtv.rs

Reč je o radovima na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda.

„Ovim sredstvima obezbedićemo infrastrukturu za postojeće i za nove investitore. U proteklim godinama razvijali smo industrijske zone i danas možemo da kažemo da svaka lokalna samouprava ima potencijal da privuče domaće i strane investitore. Radili smo timski, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, i danas – od 165.000 nezaposlenih, koliko ih je bilo pre šest godina – imamo 89.000 nezaposlenih u Vojvodini“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, time će biti omogućene investicije u industrijsko-poslovnim zonama što će značiti i nova radna mesta. Postojeće fabrike u zoni poput one u Somboru proširiće svoje kapacitete i otvoriti 300 novih radnih mesta. U zoni u Kuli biće 100 novih radnih mesta u dve kompanije, u Srbobranu 50, dok se u Zrenjaninu i Kikindi nastavlja izgradnja infrastrukture, a u Titelu počinje izgradnja nove industrijske zone.

Za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Somboru sa pratećom infrastrukturom izdvojeno je 95,5 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje radne zone u Titelu gotovo 77 miliona dinara.

Opremanje industrijske zone u Kuli biće sufinansirano sa 56,5 miliona dinara.

Za izgradnju javnog osvetljenja od industrijske zone „Rasadnik“ do Svetosavske ulice u Kikindi opredeljeno je 54,2 miliona dinara.

U industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom u novopredviđenoj ulici – Ulici 3 – izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara.

U Zrenjaninu su za izgradnju dva priključka prilaznog puta na javni put izdvojena sredstva u iznosu od 10,6 miliona dinara.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković rekao je ovom prilikom da će sa ranijom podrškom Pokrajinske vlade i realizacijom ove nove investicije Sombor imati kompletno infrastrukturno opremljenih 37 hektara zone.

Zamenik Gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac zahvalio je Pokrajinskoj vladi, koja zajedno sa lokalnim vlastima nastavlja da ulaže u razvoj industrijskih zona na teritoriji tog grada i dodao da će Grad Zrenjanin nastaviti sa ulaganjem u opremanje zone sa zajedničkim ciljem razvoja Zrenjanina i zapošljavanja građana.

Dodeli ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Izvor: rtv.rs