Deca OŠ “Sivac“ za decu

277

Učenici OŠ ''20. oktobar'' iz Sivca četiri godine unazad organizuju humanitarni vašar na kojem skupljaju novac kojim pomažu bolesnoj deci u teškim životnim borbama. Centar Sivca danas je bio pun osnovaca koji su izašli da podrže i pomognu u realizaciji humanitarnog bazara. Učiteljice Biljana Bajčetić, Nataša Šaranić i Jelica Đurović okupili su svoje đake koji su svoje kreativne rukotvorine i igračke prodavali kako bi devojčici Maši Pleskonjić pomogli da se izleči.

Učiteljica Biljana Bajčetić navodi da je ovo tradicija kojom su u proteklim godinama pomogli da troje dece bude korak bliže ozdravljenju, a da joj je posebno drago što su se ove godine pridružili i učenici drugog razreda. Učiteljica dodaje da je organizujući ove akcije imala neverovatnu podršku škole, udruženja “1000 za 1000“, MZ Sivac i Doma Kulture Sivac, ali da je u svemu ovome ključan faktor roditeljska podrška i organizacija.

Maša Pleskonjić rođena je početkom prošle godine, ali od samog početka svog života vodi borbu sa epilepsijom . godine u Somboru. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Nakon toga Maša dobija blaži oblik epilepsije i hipotonijom. Ona ne može sama da sedi, hoda, ne drži glavu i ne prati pogledom. Sredstva su joj potrebna specijalističke preglede, lekove, suplemente, vitamine, laboratorijske analize, kupovinu i servisiranje medicinskih aparata, kupovinu ortopedskih pomagala, banjsko lečenje, kao i za putne troškove. Svi možemo pomoći Maši u ovoj borbi slanjem SMS poruke sadržine 12 30 na broj 30 30.