Prvi BEBITEKA paketići u 2023. godini

327

Novi BEBITEKA paketići u kojima se nalaze: knjiga za bebu, igračka za bebu i porodična članska karta za godinu dana, spakovani su za prvorođenog dečaka i prvorođenu devojčicu u januaru.

Akciju BEBITEKA Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ organizuje u saradnji sa partnerima Opštom bolnicom „Dr Radivoj Simonović, L DECOR i Ria Cosmetics.

***

Naša misija je da knjigu učinimo dostupnom svakom detetu, a ovim projektom želimo da ukažemo, pre svega roditelјima, na to koliko je čitanje deci važno i da se deca, kojoj se čita od najranijeg uzrasta, brže razvijaju, brže uče, zainteresovanija su za okolinu, bolјe se snalaze u komunikaciji, što dokazuju i brojna istraživanja.

U okviru projekta  BEBITEKA: bibliobata i biblioseka:

·  svakoj prvorođenoj devojčici i svakom prvorođenom dečaku u mesecu, darujemo paket koji sadrži: knjigu za najmlađi uzrast i igračku

·  majkama darujemo porodičnu člansku kartu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru za godinu dana (važi za sve članove porodice: za roditelјe/staratelјe i decu i važi godinu dana od datuma upisa).

Od početka projekta u Gradsku biblioteku „Karlo Bijelicki“ učlanjeno je 90 porodica.