Fudbalski klub „Polet“ iz Sivca počeo je pripreme za prolećni deo sezone

548

Sivčani su na vodeća ekipa na tabeli, te su očekivanja ljubitelja fudbala u ovom naseljenom mestu sa pravom usmerena ka plasmanu u Područnu ligu.

Prvo kolo je na programu 12. marta, kada je „Polet“ domaćin ekipi „Dinama 1923“ iz Bačkog Brega. Ipak, pre svega toga, bitno je realizovati pripremni period u skladu sa ambicijama, a o planu priprema, kao i igračkom kadru, nešto više rekao je trener „Poleta“, Milan Živković:

„Pripreme će biti realizovane ovde na stadionu fudbalskog kluba „Polet“. Sve vreme ćemo biti ovde, koristićemo halu kako bi realizovali fizičke i kondicione pripreme, a imamo zakazane prijateljske utakmice do početka prvenstva. Naša očekivanja su takva da idemo utakmicu po utakmicu, nadam se da ćemo završiti na prvom mestu i verujem u to. Mi imamo mladu ekipu, svi su pretežno iz Sivca i nadam se najboljem mogućem stanju na tabeli. Što se igračkog kadra tiče, Radomir Romić je otišao u „Kulu“, a dolazaka trenutno zvanično nema, mada ljudi iz uprave maksimalno rade po tom pitanju i verujem da ćemo imati nekoliko zvučnih pojačanja“.

Gotovo u isto vreme kad i fudbaleri, u sivačkoj hali svoje pripreme započeli su i rukometaši „Sivca 69“. Stanje na tabeli u Super B ligi Sever-Centar je takvo da su Sivčani predzadnji, a prolećnu premijeru imaće upravo protiv glavnog konkurenta u borbi za opstanak, a to je „Sinđelić“ iz Beograda. Ulog je veliki, borba za svaki bod je zagarantovana, a trener ekipe „Sivac 69“, Branko Žeželj rekao je da ljubitelji rukometa u Sivcu mogu da očekuju od svojih pulena da će ostaviti srce na terenu u svakoj utakmici:

„Imamo ispred sebe pet nedelja do početka prvenstva i prvog kola, kad dočekujemo ekipu „Sinđelića“. Radićemo svaki dan ovde u hali, a imamo dve zakazane prijateljske utakmice, u Novom Bečeju protiv ekipe „Jedinstva“, i imamo turnir u Apatinu, gde ćemo imati dve provere. Kada je reč o položaju na tabeli, mi smo mirni i niko nema bilo kakvu vrstu tenzije. Teško je ostati u ligi, pogotovo što ispadaju četiri ili pet ekipa, ali borićemo se za svaki bod“.

Kada je reč o kuglanju, ekipa Kuglaškog kluba „Hajduk“ su na gostovanju u Apatinu poraženi od istoimene ekipe, rezultatom u poenima 5,5:2,5, odnosno 3378:3269 u oborenim čunjevima. Na tabeli, „Hajduk“ je, nakon 11. kola, deveti, a u narednom kolu u kuglani u Vrbasu dočekuje ekipu „Banata“ iz Zrenjanina. Takođe, kuglaš „Hajduka“, Mirko Bakić, je sa oborenih 587 čunjeva u najboljem gostujućem timu kola.

Izvor: q-media.rs