Osnovan Odbor za informisanje Mađarskog nacionalnog saveta

62

Juče je održana sednica na kome je osnovan Odbor za informisanje Mađarskog nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine u Subotici, a sednicu je vodila Livija Kozma, predsednica tog tela, zaposlena u Informativno-propagandnom centru Kula.

Nakon predstavljanja predsednika i članova, Odbor je za potpredsednicu izabrao Anetu Lajko, urednika-izveštača Panon RTV iz Subotice.

Između ostalog na sastanku bilo je reči o strategiji informisanja i razvoja medija. Predstavljen je nacrt strategije razvoja informisanja i medija u pripremi, koja između ostalog, obuhvata i kreiranje stipendija za mlade, kao i organizaciju stručnog usavršavanja, ali takođe predviđa i novčanu nagradu za novinare i mnogo toga još.

– Značajan je nedostatak novinara, posebno u dijaspori. Zapravo, ono što je veoma važno, i trebalo bi da se sprovodi u budućnosti jeste to da se novinarska profesija poštuje i ceni, jer, imajući to u vidu, možda bi se mladi češće opredeljivali za ovu profesiju, – rekla je nakon sastanka Livija Kozma, predsednica Odbora za informisanje Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.