Pokloni i gestovi koji kažu „Volim te“ bez reči

320

Kako reći nekome „volim te“, a da pri tom ne progovorite ni reč? Postoje mnogi načini, jer i nije sve u rečima. Zapravo, nekada je najviše je do onoga između njih.

Jedan od načina da to uradite je – poklonom.

A kada pokloniti takve darove?


Šta izabrati?

U nastavku saznajte sve o ovoj temi.

Pokloni za dan zaljubljenih

Jedan od povoda za davanje ovakvih poklona koji gestom govore više od reči jeste Dan zaljubljenih. Ono što se daruje u ovoj prilici obično ima neku romantičnu simboliku: nekad očiglednu, nekad znanu samo parovima koji je razmenjuju.

Statistika kaže da se u ovom periodu najviše traže pokloni u obliku srca, cveće, personalizovani pokloni sa fotografijama, imenima i – njeno veličanstvo čokolada i slatkiši.

Ono što je ovde bitno naglasiti , to je simbolika poklona i šta oni govore umesto nas. Neće baš svaki dar reći „volim te“. Sa ovom simbolikom nisu svi na „ti“ i neki ljudi u pokušaju da budu romantični i kreativni zapravo naprave totalni fijasko. Zato treba birati obazrivo i dobro se infromisati šta nije, a šta jeste najbolji poklon za dan zaljubljenih.

Naravno, ovaj datum nije jedini povod za pokazivanje ljubavi, a ni jedini način da kažete „volim te“ bez da progovorite.

Još je bolje ovo…

Pokloni bez povoda

Praznici su povod kada se pokloni očekuju, pa oni i ne nose toliko osećanja i ne bude toliko emocija koliko oni iznenadni pokloni i znaci pažnje – bez povoda. Sitnice čine život, rekao je neko mudar svojevremeno. Poklanjanje sitnica s vremena na vreme je odličan način da stavite do znanja da vam je stalo i onda kada se ne očekuje da to pokažete. Zato tada takav gest pažnje više znači.

Šta mogu biti takvi pokloni?

Ne mora ništa luksuzno i skupo, ali ne mora baš ni nešto skroz obično.

Slatkiši su uvek dobar izbor, jer nose sa sobom pozitivnu konotaciju i ne šalju dvosmislene poruke. Uvek usreće i obraduju, jer malo ko ne voli slatkiše. Naravno, poželjno je da oni budu ipak nešto posebno – kada ih već poklanjate nekome ko vam je nešto posebno u životu. Priznaćete da ratluk ili šećer u kockama neće ostaviti isti utisak kao lepa kutija puna čokoladnih ili gumenih bombona. To što su deljivi, čini ih još simboličnijom poklonom koji pokazuje ljubav. Lako su dostupni, a ako tražite koji su najbolji da pošaljete poruku ljubavi, onda su to svakako Candy universe slatkiši. Potražite ih, zajedno sa kutijom, na istoimenom sajtu.

To nas dovodi i do sledeće stavke.

Gestovi govore sve jezike

Govor tela često otkriva više nego što želimo da kažemo. Gestovi koje činimo takođe mogu da govore o našim emocijama, bez da mi to izgovaramo. Mnogi bi se složili da oni čak i više znače od reči.

Kada nekoga volimo, onda ti gestovi dođu spontano. Kada je zaljubljenost u pitanju, obično oni podrazumevaju neki vid dodira: zagrljaj, držanje za ruke, poljubac, ali nisu zanemarljivi ni pogledi, osmesi, izrazi lica.

No, to nije sve. Kako se ponašate prema nekome se računa takođe.

Primera radi:

  • Budite radoznali da saznate šta se dešava u životu osobe kojoj želite da pokažete ljubav. Pitajte je kako joj je prošao dan.
  • Ponudite pomoć, kada treba.
  • Budite podrška i oslonac u ključnim situacijama.
  • Pružajte pažnju . Nemojte samo da očekujete da vam se pruži.

Sve i da ne govorite istim jezikom kao i osoba kojoj želite da pokažete ljubav – vaša poruka biće shvaćena kada je pravilno izgestikulirate.

Zajedničko vreme

Vreme je dragocen resurs i kada ga odvojite da budete sa nekim – to je jasan znak ljubavi. Ovo posebno važi u današnje vreme kada nam svakodnevica udara tempo koji jedva pratimo. Kontakte svodimo samo na one koji nam prijaju i nemamo vremena za sve i svakoga. Najviše ga, razume se, podelićemo sa onim koga volimo najviše.

A da bi to vreme „govorilo volim te“, bitno je i kako je provedeno.

Zajednički trenuci sa punom pažnjom nisu isto što i oni sa podeljenom, jer danas često deo vremena provodimo na svojim ekranima za koje smo neraskidivo vezani. Želite da kažete „volim te“ bez reči ? Ugasite telefone i „raskinite sa njima“ kad ste sa osobom kojoj želite da pokažete ljubav. Poklonite dragoj osobi svoju puni pažnju i svoje dragoceno vreme. Može li biti jednostavnije?

Budite organizator zajedničkog vremena. Iskustva nekad govore više od reči.

Isplanirajte odlazak na neko putovanje ili vikend. Gledajte zajedno film. Idite da proživite zajedno neku avanturu: ronjenje, paraglajding… nešto što vas oboje izbacuje iz zone komfora.

Neizgovorene reči

Za one kojima nije problem da barataju rečima, ali imaju problem da ih možda izgovore glasno ili to iz nekog razloga ne žele direktno da poruče, evo dobrog načina. Napišite ono što biste rekli.

Ako ste veštiji sa rečima, to može biti čitav ljubavni roman ili pesma. Još ako je iskomponujete – verujte da će takav originalan poklon retko ko nadmašiti.

Kreativnost vam nije jača strana?

Ništa zato! Igrajte na kartu iznenađenja. Ostavite voljenoj osobi napisane poruke tamo gde ih ne očekuje i kada ih ne očekuje. Ne, ne mislimo baš da kupite sprej i išarate grafit na zidu zgrade preko puta. Privatnije malo! Poruka u frižideru, na ogledalu u kupatilu, ubačena u džep ili torbu…Neka bude kratka i slatka.

Vidite, ne samo da je moguće reći „volim te“, bez da to izgovorite glasno, nego se zapravo to najbolje na taj način i stavlja do znanja.

Iskombinujte od svega po malo: red gestova, red poklona, malo iskustava, poneki dodir, puno pažnje, poneka indirektna rečenica i eto vam savršene formule za ljubav.