Požar na salašu u blizini Nove Kule, pričinjena ogromna šteta

1157

Na salašu Darka Mišića u blizini ekonomije Nova Kula izbio je požar. Pričinjena je ogromna šteta, a naša ekipa je otišla na lice mesta kako bi od vlasnika salaša saznala šta je sve izgorelo i na koje načine se može pomoći u saniranju štete:

„Požar je izbio,najverovatnije, zbog agregata, ne znamo ni mi sami. Izgorelo je bukvalno sve, i krovovi i sve što smo imali, je izgorelo. Ne bih mogao da znam kolika je šteta u finansijskom smislu, ali je materijalna šteta ogromna, imali smo dosta repromaterijala za sledeću godinu, folija, hemije i svega onog što je potrebno za bavljenje povrtarstvom i poljoprivredom. Svako ko želi da nas kontaktira, može to da uradi na broj telefona 064/138-12-39. Mi ćemo pokušati da kontaktiramo određene ljude iz opštine, koji su upućeni i koji znaju šta se dogodilo. Ne znam ni sam kako bih se izrazio u tom pravcu, nemamo ništa više što smo imali, a dosta toga nam treba, mnogo toga se mora kupiti i nabaviti da bi se počelo ispočetka.

Deo od Kule do Savinog Sela u prošlosti je bio veoma zastupljen salašima. Danas, decenijama kasnije, ovaj salaš je jedan od retkih na ovom potezu. Upravo zbog značaja salaša , ali i solidarnosti i pomoći u teškim momentima, pozivamo sve društvene činioce i građane, da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i time pomognu ovom domaćinstvu da nastave sa normalnim životom i svojom delatnošću.