SPORT: Održan sastanak sa sportskim kolektivima, „Crvenka“ uspešnija u komšijskom derbiju

452

U velikoj sali Skupštine opštine Kula održan je sastanak predstavnika sportskih kolektiva sa opštinskim sportskim inspektorom Sašom Goločorbinom. Glavna tema sastanka bio je inspekcijski nadzor, kao i zastupljena rodna ravnopravnost u kolektivima. Goločorbin je istakao da je uvek na usluzi kada je u pitanju savetovanje, kao i rešavanje svih nedoumica.

Izvor: q-media.rs

Takođe, rekao je da će pružiti sve neophodne informacije u cilju adekvatne pripreme dokumentacije. Najavljen je i inspekcijski nadzor sredinom godine, a pre toga opštinski sportski inspektor naveo je da će krenuti u preventivne kontrole, kako bi blagovremeno ukazao na sve eventualne nepravilnosti u radu. Jedna od tema jeste bila i rodna ravnopravnost, te je Goločorbin naglasio da očekuje od klubova poštovanje tog principa.

Kada je reč o vestima iz sveta rukometa, u prijateljskom duelu snage su odmerili „Crvenka“ i „Sivac 69“. Uspešnija je bila „Crvenka“, koja je slavila rezultatom 32:24. Kada je o narednim izazovima reč, „Crvenka“ u subotu u Staroj Pazovi dočekuju rukometni klub „Alkaloid“ iz Severne Makedonije, dok će „Sivac 69“ učestvovati na 15. po redu Memorijalnom turniru „Nemanja Stambolija“, koji organizuje Rukometni klub „Apatin“. Turnir se igra po principu dva polufinalna meča. U prvom meču, u subotu, 4.februara u 15 časova, sastaju se „Apatin“ i „Sivac 69“, dok će u drugom meču, sat vremena kasnije, snage odmeriti „Borovo“ i „Lavovi“ iz Bačke Palanke. Dan kasnije, u nedelju, u 17 časova igra se utakmica za treće mesto, dok je u 18 časova na programu finalni meč. Još jedna interesantna vest iz rukometa jeste ta da je jedan od najperspektivnijih rukometaša „Crvenke“, Vojin Čabrilo, potpisao trogodišnji ugovor sa francuskim „Tuluzom“. Čabrilo igra na poziciji levog beka i kadetski je reprezentativac Srbije, a za „Tuluz“ će zvanično početi da nastupa od leta.


Izvor: q-media.ra