Praznik gastronomije, „Čvarak fest“, sutra u Sivcu

997

Čvarak fest održava se u subotu 4. februara u Sivcu, sa početkom u 10 časova i trajaće do 14 časova. Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Sivac i Turistička organizacija opštine Kula, uz pokroviteljstvo Opštine Kula.

Osim takmičenja u spremanju čvaraka, organizovana je i degustacija i prodaja vojvođanskih suhomesnatih proizvoda, a nešto više o samom programu rekao je sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić:

„Mi smo prve godine imali 53 ekipe, prošle godine smo imali 60, a ove godine smo ograničili broj na 75 ekipa. Kao što i sami vidite, manifestacija je prihvaćena, prvenstveno od strane žitelja Sivca, a zatim i od građana iz cele opštine. Mogu da se pohvalim i time da iz opštine Grocka dolazi tri autobusa posetilaca, tako da smo se pročuli i u Beogradu. U 10 časova je nastup naših sivačkih tamburaša i „Bande drvene“ iz Srbobrana, a u međuvremenu će biti i nastup našeg folklornog ansambla iz Sivca i, u 14 časova, je proglašenje pobednika. Očekujemo što bolje druženje i što bolje čvarke i pozivamo sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovu našu manifestaciju“.