SAOPŠTENjE – Privremeni prekid u snadbevanju prirodnim gasom

16713

Iz JP ''Srbijagas'' obaveštavaju javnost da će sutra, 07. februara 2023. godine u periodu od 10 do 22 časova doći do privremenog prekida u snadbevanju prirodnim gasom. Do prekida će doći usled izmeštanja magistralnog gasovoda zbog izgradnje deonice brze pruge Novi Sad- Subotica kod Vrbasa.

Izvor: adam.co.rs

Iz “Srbijagasa“ mole građane i privredu za razumevanje s obzirom da je ovo jedini način da se projekat brze pruge, koji je od nacionalnog značaja, neometano obavlja. Takođe, dodaju da će o potencijalnim budućim prekidima blagovremeno obavestiti stanovništvo.
Usled privremenog prekida u snadbevanju prirodnim gasom u toku sutrašnjeg dana Opštinska uprava neće raditi, dok će šalteri u Uslužnom centru raditi u periodu od 8 do 12 časova te molimo građane da svoje obaveze obave u ovom periodu.

Škole koje će sutra preći na onlajn nastavu su : OŠ „Petefi brigada“ i OŠ „Isa Bajić“ u Kuli, zatim Srednja i osnovna škola „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, Srednja stručna škola i OŠ „Vuk Kradžić“ u Crveki, u Sivcu OŠ „20 oktobar“, kao i Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli.

U svim drugim školama (STŠ „ Mihajlo Pupin“ u Kuli, Ekonomsko trgovinska škola u Kuli, OŠ “Nikola Tesla“ u Liparu, OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću) nastava se odvija prema redovnom planu i programu.

Što se tiče vrtića, sledeći objekti će raditi: „Bubamara“ u Kuli, „Šećerko“ u Crvenki, u Ruskom Krsturu „Ciciban“, u Sivcu „Čuvari osmeha“, „Roda“ u Liparu i „Vrtuljak“ u Kruščiću. Deca iz objekta „Neven“ iz Sivca biće smešteni u „Čuvare osmeha“ u Sivcu a deca iz „Veverice“ iz Crvenke biće smeštena u „Šećerko“ u Crvenki.

S obzirom da neće raditi objekti „Sunčica“, „Kolibri“ i „Maslačak“ u Kuli, svi roditelji čija deca borave u ovim objektima a koji imaju potrebu za smeštaj dece neka se do 14 časova obrate svojim vaspitačima a objekti u kojima će biti alternativni smeštaj su „Ciciban“ u Ruskom Krsturu i „Šećerko“ u Crvenki.