Brza saobraćajnica Bački breg – Nakovo pokrenuće razvoj severne Vojvodine

699

U Novom Sadu, u Pokrajinskoj vladi, održan je sastanak Radne grupe zadužene za praćenje realizacije projekta brze saobraćajnice Bački Breg - Nakovo, kojoj su prisustvovali i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Brza saobraćajnica spojiće Bački breg (granica sa Mađarskom) sa Nakovom (granica sa Rumunijom) a početak ovog kapitalnog projekta očekuje se vrlo brzo. Ova saobraćajnica, dužine 175 kilometara spojiće dva granična prelaza, i između njih Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu i time će se pokrenuti razvoj severa Vojvodine.

Kako navodi Mirović radovi na ovoj saobraćajnici počinju na deonici od Bačkog Brega prema Somboru.

„Na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vučića, Vlada Srbije pripremila je neophodne procedure da tokom prve polovine godine počnu radovi na izgradnji ove saobraćajnice. Nastavljamo sa obnovom Srbije, sa izgradnjom puteva, i to je ono čime ćemo moći da se ponosimo“, navodi Igor Mirović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je da će ova saobraćajnica biti pokretač razvoja Vojvodine: „Napravili smo zajedničku radnu grupu i ovo je primer kako treba da radimo. Ovaj put promeniće život ljudi na severu Vojvodine, obezbediće i nove investicije, nova radna mesta, razvoj turizma i svih drugih delatnosti, a predstavljaće i najbržu vezu između jednog dela Rumunije i Mađarske“. Vesić je najavio da Vojvodinu u narednim godinama očekuju velika infrastrukturna ulaganja dodavši da očekuje da tokom ove godine bude potpisan i ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

Kada je o opštini Kula reč, radovi koji kreću od Bačkog brega ka Somboru i Kuli, a istovremeno i iz pravca Vrbasa prema Kuli. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, navodi da Kula spremno dočekuje početak radova koji nisu samo od lokalnog već i od nacionalnog značaja i koji će ujedno znatno uticati na prosperitet i kvalitet života kako u našoj opštini tako i u celoj Vojvodini.