„Komunalac“ darovao najmlađe potrošače

1125

JKP „Komunalac“ darovalo je prve tri bebe rođene u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas nastavljajući tako petogodišnju akciju „Roda Komunalca drauje vašeg malca“. Na adrese potrošača prethodnih dana pristigli su januarski računi, ali porodice Pavlović, Dišovski i Drinčić zahvaljujući svojim bebama – Veri, Eleni i Urošu oslobođene su plaćanja komunalnih dadžbina u trajanju od četiri meseca.

Deka Novak Ivezić došao je na svečanost dodele vaučera u ime unuke Vere Pavlović koja je rođena četvrtog januara.

„Ovaj gest komunalnog preduzeća mnogo znači porodicama u koje su stigle prinove. Nadam se da će ovo i ubuduće biti praksa na korist populacione politike naše zemlje“, rekao je Verin deda Novak.

Dodeli vaučera koja je upriličena u upravnoj zgradi JKP „Komunalac“ prisustvovali su Urošev otac Predrag Dišovski i Elenin deda Zvonko Rehak koji su takođe zahvalni komunalnom preduzeću što sprovodi mere populacione politike na mikro nivou, odnosno, na području vrbaske opštine.

Kada je u 2018. godini Vlada Republike Srbije donela strategiju i mere za podsticaj populacione politike, JKP „Komunalac“ iste godine odlučilo je da pruži svoj doprinos povećanju nataliteta.

„Naše preduzeće ovim skromnim doprinosom, želi da olakša porodicama dolazak bebe, jer se tada kućni budžet dodatno crpi. Na njihove adrese četiri meseca neće stizati računi za komunalne usluge, odnosno, vodu i smeće i nadamo se da će im to značiti“, istakao je direktor vrbaskog JKP-a Igor Škundrić.

Škundrić je dodao da ovom akcijom „Komunalac“ želi da apeluje i na druge subjekte u našem društvu da donesu po jednu podsticajnu meru.