Rekordna izdvajanja za sportske klubove u Vrbasu

190

Vrbas izdvaja rekordna sredstva za sportske klubove Sportskim klubovima iz opštine Vrbas preko konkursa dodeljeno je 44,5 miliona dinara.

Izvor: rtv.rs

Ove godine je na konkursu sredstva za rad dobilo 34 sportska kluba koji su ispunili sve kriterijume.

Član Opštinskog veća zadužen za sport Srđan Stanić istakao je da je to samo deo sredstava koji se iz lokalnog budžeta izdvajaju za sport, te da je snažna podrška klubovima, uz, pre svega, dobar rad u njima, donela i dobre rezultate sportistima, koji su još jednom potvrdili da je Vrbas grad u kom stasavaju mnogi šampioni i vrhunski takmičari.

„Povećavamo iz godine u godinu budžet za sport, ali osim ovih sredstava koji idu direktno klubovima za njihov rad, imamo i sredstava za stipendije naših najmlađih i najuspešnijih sportista iz naše opštine. Imamo izdvojena sredstva i za mesečne karte sportista za treninge, ali i sredstva koja su namenjena školskom sportu. Prilikom rangiranja klubova rukovodili smo se odlukama i propisima Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije i tako je formiran konkurs. Zajedno sa sportskim savezom opštine Vrbas doneli smo jasne odluke i vrednovali smo svakako tradicija kluba, postojanje, broj članova, licence trenera, broj selekcija mlađih i omladinskih i naravno rang takmičenja u kojem su trenutno“ rekao je Stanić.

Politika opštine Vrbas ići će i u pravcu obezbeđivanja boljih uslova za treninge svih sportista.

„U prethodnom periodu dobili smo tri spoljna terena sa sertifikovanom multifunkcionalnom podlogom, u Zmajevu, u Bačkom Dobrom Polju i u centru Vrbasa. Najviše novca uloženo je u Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“, najznačajniji sportski objekat u opštini Vrbas, čije je korišćenje potpuno besplatno za sve klubove i po tome smo jedinstveni u zemlji. Zahvalni smo Pokrajinskoj Vladi na čelu sa predsednikom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom Danetom Basta što su prepoznali važnost ulaganja novca u ove projekte. U glavnoj dvorani zamenjen je parket koji je bio višedecenijski problem, a renovirana je i stolarija zatvorenog bazena. Takođe, rekonstruisali smo sportsku salu u Osnovnoj školi ‘Vuk Karadžić’ u Bačkom Dobrom Polju, gde trenira više od 400 đaka, sportista i rekreativaca. Uskoro očekujemo i rekonstrukciju sale u školi „Petar Petrović Njegoš“.

U opštini Vrbas radi šest fudbalskih klubova i jedan klub malog fudbala, te će značajna pomoć ići i u tom pravcu.

„Pet stadiona je kompletno rekonstruisano. Ostalo je samo da se uradi stadion u Ravnom Selu. Moj lični cilj kao nekoga ko je krenuo da igra fudbal na gradskom stadionu je da se i on konačno uredi. Vrbaška javnost nije znala da stadion u centru grada nije bio zaveden u papirima, praktično nije bio legalizovan i sad smo ishodobali sve te dozvole i dokumentaciju, tako da očekujemo da se i taj stadion rekonstruiše nakon više decenija i da novi naraštaji mladih sportista imaju uslove kakve zaslužuju. Naša je obaveza da brinemo i o takmičarskom i o školskom sportu, razumemo potrebe klubova i trudimo se da svi dobiju novac za normalno funkcionisanje, jer znamo da su sportisti najbolji ambasadori opštine Vrbas. Želimo da u klubovima vidimo što više dece, da im pružimo mogućnost da se pravilno razvijaju i napreduju u svakom pogledu, i sve dobre ideje koje u fokus stavljaju mlade i njihov sportski razvoj, opština Vrbas je spremna da podrži i promoviše“, rekao je Stanić.

Izvor: rtv.rs