Muzičko-scenski igrokaz ,,Snovi u ljuljašci“ u subotu u Domu kulture u Crvenki

200

U subotu, 11. marta, sa početkom u 19 časova, u Domu kulture u Crvenki biće izveden muzičko-scenski igrokaz za decu, ,,Snovi u ljuljašci“. U igrokazu učestvuju članovi Pozorišta ,,Stevan Sremac“ Doma kulture u Crvenki i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli. Za dramski deo priče zaduženi su Cvijeta Jovanović Mučalica i Zoran Radulović.

Izvor: q-media.rs

Reč je o rimejku, budući da je isto delo rađeno pre skoro 50 godina. Tada su ga izvodila deca iz dramske grupe pozorišta u Crvenki. Prvi crvenačkom Domu kulture postojala je literarna sekcija i praktično su deca pisala tekstove koji su posle ušli u igrokaz kao dramska radnja i njima je u tome pomagao Petko Zorić. Pored toga, pesme su pisali tadašnji crvenački pesnici, koji su pisali poeziju za decu – Dragan Jovanović-Jod, Milan Mrdalj-Mrđa i Zoran Đumić-Vanja. Glavni aranžeri i oni koji su zapisivali melodije su nastavnici izdvojenog odeljenja Osnovne škole za muzičko obrazovanje u Crvenki, Miron Sivč i Mirko Pregun. U školskom orkestru sviraju nastavnik violine, Ljiljana Barna Nikitović, bas gitaru svira nastavnik tambure, Vladimir Međeši, na klarineru i saksofonu svira nastavnik klarineta, Jaroslav Kuleba, za klavirom je Mirko Pregun, a diriguje Miron Sivč. Sve što se ticalo horske priče i pripreme dece spremila je nastavnica solfeđa, Tatjana Knežević. U igrokazu učestvuje 34. dece, od toga 24 devojčice i 10 dečaka, koji u dvoglasu izvode pesme koje su zapisali crvenački pesnici još tada, pre pola veka.

Prvu reprizu ovog muzičko-scenskog igrokaza publika će moći da pogleda 17. marta u pozorišnoj sali Kulturnog centra u Kuli, sa početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Izvor: q-media.rs