Dve medalje na seniorskom Prvenstvu Srbije, Školarci ostvarili veliki uspeh

352

Iza nas je vrlo dinamičan i izuzetno uspešan vikend u Vrnjačkoj Banji. U oba dana, Karate klub "Hajduk" je nastupio sa 18 boraca na dva različita državna takmičenja i osvojeno je ukupno 10 medalja od čega 3 zlatne, 2 srebrne i 5 bronzanih.

U subotu (11.03.2023.) u Vrnjačkoj Banji je održano pojedinačno Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore. Nastupili smo sa 8 mladih takmičara i osvojeno je jedno 2. mesto i jedno 3. mesto što je izuzetan uspeh s obzirom na mladost naših seniora koji su tek zagazili u najvišu uzrasnu kategoriju.

Seniorskom državnom srebrnom medaljom se okitila Kalmar Matea u kategoriji +68kg. Medalju koju je Matea osvojila smo i očekivali u klubu jer se radi o jednoj od najperspektivnijih mladih takmičarki u Srbiji kojoj je ovo već druga medalja u najjačoj konkurenciji posle titule šampionke Vojvodine, a ima samo 16 godina. Matea ima izuzetan niz uspeha u ovoj i prethodnoj godini i sa punim pravom očekujemo poziv selektora seniorske reprezentacije.

Bronzanom medaljom se okitio i 16-ogodišnji Krnajac Mihajlo od koga su takođe bila velika očekivanja i svakako da je ostavio vrlo upečatljiv utisak i poslao poruku da se na njega mora najozbiljnije računati u perspektivi, čak i kada je seniorska reprezentacija u pitanju. Pored osvajača medalja, zapažen nastup je imala i Đikić Aleksandra (-61kg), ali i posle 2 pobede i 2 poraza, u nedostatku sportske sreće ovoga puta nije uspela da se domogne pobedničkog postolja.

U nedelju (12.03.2023.) takođe u Vrnjačkoj Banji je održano Školsko Prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola i od 16 takmičara našeg kluba, osvojeno je 3 zlatne, 1 srebrna i 4 bronzane medalje što nas svakako svrstava među najuspešnije klubove na celom takmičenju.

Pojedinačni rezultati:

Mijanović Rastko (STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula, I i II razred, +70kg) – 1. mesto
Krnajac Mihajlo (SSŠ „4. Juli“ Vrbas, I i II razred, -63kg) – 1. mesto
Miletić Vojin (OŠ „Isa Bajić“ Kula, V-VI razred, -45kg) – 1. mesto

Đikić Aleksandra (Gimnazija „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur, III i IV
razred, -59kg) – 2. mesto

Pucar Marko (STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula, III i IV razred, -68kg) – 3. mesto
Kalmar Matea (Srednja Hemijsko-Tehnološka škola Subotica, I i II
razred, +54kg) – 3. mesto
Krnajac Miloš (STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula, I i II razred, +70kg) – 3. mesto
Giric Luka (STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula, III i IV razred, +76kg) – 3. mesto

Školarci su pokazali zavidan nivo forme i rezultati su došli kao posledica posvećenog rada i izuzetnog zalaganja. Najviše su se istakli Mijanović Rastko, Krnajac Mihajlo i Mletić Vojin sa osvajanjem šampionskih titula, ali i ostali naši borci koji su nastavili sa kontinuiranom praksom osvajanja najsjanijih odličja gotovo na svim nastupima.