Vatrogasni dom Kruščić uskoro kompletno renoviran

331

Radovi u Vatrogasnom domu u Kruščiću privode se kraju. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da su dobrovoljna vatrogasna društva veoma bitan segment u funkcionisanju lokalne zajednice, te, iz tog razloga, lokalna samouprava iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva za njihovo funkcionisanje:

„Ovde su u toku, prvi put, radovi na objektu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kruščiću. Radovi nisu preduzeti samo ovde, već i na objektima ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji naše opštine. Kada je o ovom domu reč, ovde nije bilo radova, praktično, dvadesetak godina. Ove godine su završni radovi u Kruščiću, a biće realizovani i radovi u Ruskom Krsturu. Radi se i na samim objektima, ali i na osnaživanju samih društava. Društva iz godine u godinu dobijaju sve veća sredstva, njihov značaj je ogroman i ona prevazilaze njihovu osnovnu delatnost, a u malim mestima kao što je Kruščić ona imaju izuzetnu vrednost“.

Predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kruščić, čije je funkcionisanje neposredno vezano za ovu lokaciju, Vuko Vlahović, rekao je da je ovo veoma bitno ulaganje, s obzirom da u ovaj objekat nije decenijama ništa ulagano. Izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa opštinskim strukturama, koje su adekvatno reagovale, te će tako, kako vatrogasno društvo, tako i naseljeno mesto Kruščić, dobiti objekat koji će biti ponos svih žitelja:

„Pre svega, želeo bih da se zahvalim lokalnoj samoupravi na čelu sa Damjanom Miljanićem, koji su prepoznali bitnost momenta renoviranja ovog objekta. U proteklih pedeset godina ništa nije urađeno, a prošle godine su startovali ovi radovi i, u međuvremenu, je urađena kompletna sanacija krova, urađena je kompletna izolacija objekta. U toku su završni radovi, gde nam vreme ne ide baš na ruku, ali nadamo se da će za dve nedelje biti završeni. Ovaj objekat će biti u perfektnom stanju i služiće, ne samo vatrogasnom društvu, svim građanima Kruščića“.