Posle rekonstrukcije vredne 700.000 franaka, otovrena OŠ „Svetozar Miletić“ u Vrbasu

345

Posle rekonstrukcije vredne 700.000 švajcarskih franaka, ponovo je za nastavu otvorena Osnovna škola "Svetozar Miletić" u Vrbasu.

Izvor: [email protected]

Škola, koju pohađa više od 700 učenika, rekonstruisana je od temelja do krova. Radovi su obuhvatali zamenu parketa, vrata i prozora, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, unutrašnjih i spoljnih zidova, izgradnju nove spoljne fasade, zamenu kompletnih instalacija i izgradnju novog krova. Radovi su delimično finansirani iz opštinskog i pokrajinskog budžeta, a kompletna zamena stolarije finansirana je u saradnji Vlade Srbije i Vlade Švajcarske Federacije.

Povodom svečanog otvaranja škole, nakon rekonstrukcije, učenici i profesori priredili su priredbu kojoj su prisustvovali predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić,predsednica Skupštine opštine Sanja Žigić, član opštinskog veća Srđan Stanić, roditelji učenika i bivši profesori škole.

– Opština Vrbas nastavlja s velikim investicijama u obrazovanje. Uz podršku Vlade Srbije, Vlade Švajcarske i Pokrajinske vlade uspeli smo da od temelja do krova rekonstruišemo školu „Svetozar Miletić“. Više od 700 đaka nastavu će pohađati u potpuno rekonstruisanoj zgradi. U potpuno novim učionicama. Zamenili smo sve. Podove, plafone, prozore, vrata, uradili novu izolaciju. Ugrađena je nova elektro, vodovodna i kanalizacionoa infrastruktura. Uvedeno je grejanje na gas. Uspećemo da ostvarimo uštede od 40 odsto, a đaci će imati bolje grejanje i klimatizaciju. To isto smo uradili i u dva vrtića, „Poletarcu“ i „Bubici“, u koje ide 479-oro dece iz opštine Vrbas – rekao je Rojević.

On je istakao da je u ovogodišnjem budžetu opštine za predškolsko vaspitanje, osnovno i srednje obrazovanje predviđeno 527 miliona dinara.

– Sređujemo i modernizujemo škole i vrtiće. Investiramo u unapređenje uslova obrazovanja. Đaci prvaci od pre dve godine dobijaju besplatne udžbenike. Iz budžeta se finansiraju užine i subvencioniše se prevoz učenicima, a opština najboljim đacima poklanja pametne satove, bežične slušalice i laptopove. Sve što radimo danas i što ćemo uraditi u budućnosti usmereno je na bolje uslove za život, obrazovanje i odrastanje vrbaske dece. Ona su budućnost naše opštine – rekao je Rojević.

On je istakao da opština Vrbas uz poršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade ove godine nastavljamo veliki investicioni ciklus ulganja u kulturu i komunalnu infrastruturu u svim naseljima.

 

Izvor: [email protected] 

 

Izvor: [email protected]