Odražana promocije knjige “Izgubljeni u ravnici“ autora Žikice Miloševića

84

U petak je u prostorijama Narodne biblioteke u Kuli održana promocija, drugog dopunjenog izdanja knjige ''Izgubljeni u ravnici'', autora Žikice Miloševića. Autor nadahnut idejom da istraži istoriju sopstvenog porodičnog stabla piše o bogatoj istoriji naroda koji su nekada živeli, ali i o onima koji su ostali da žive na plodonosnom tlu Vojvodine.

U knjizi “Izgubljeni u ravnici” autor nas slikovito i vrlo umešno vodi kroz bogatu istoriju naroda uz različite ilustracije, mape i fotografije koje svedoče o tom vremenu. Na promociji knjige pored autora, govorili su i Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Miroslav Hočak, potpredsednik Evropskog kongresa Ukrajinaca, Slavko Matić, predstavnik nazarenske zajednicei Vladimir Manjko, predstavnik rusinske nacionalne zajednice.

Nakon promocije koja je održana pred više od šezdeset ljudi, Žikica Milošević navodi: „Definitivno najbolja promocija do sada, i zahvaljujem Narodnoj biblioteci na savršenoj organizaciji. Drago mi je da je bilo prepuno i da su posetioci bili radoznali i potkovani. Nadam se da smo im pružili nova saznanja, ali i oni su nama – taman će to biti podloga za dopunu za treće izdanje koje planiramo posle niza promocija drugog i rasprodatog tiraža. Nadam se da su i publici naši gosti iz Novog Sada i Zrenjanina bili zanimljivi! Vidimo se na nekoj drugoj zanimljivoj prezentaciji!“

Ova knjiga osim dinamične priče o multikulturalnosti i multinacionalnosti jednog podneblja zasigurno vanserijskom deskripcijom multietničkog sklada naroda u Vojvodini nudi na jednom mestu sve informacije koje mogu biti odlična smernica za turistički potencijal Vojvodine.