Vreme je za veliko prolećno čišćenje! Evo odakle početi

211

U proleće sve počinje da se budi, a lepo vreme nas prosto natera da organizujemo veliko spremanje svog doma. Tokom prolećne generalke oslobodite se nepotrebnih stvari i zavirite u kutke svog stana do kojih niste dopirali tokom redovnog održavanja.

Izvor: freepik.com

Pre svega, potrebno je da nabavite sva potrebna sredstva za čišćenje. Kao što znate, sve što vam treba možete da nabavite u Plus Cash&Carry-ju u Kuli, po najboljim cenama na tržištu.

Kako nešto ne biste zaboravili, pripremili smo kratak vodič koji će vas korak po korak voditi kroz veliko prolećno spremanje.

Napravite plan

Kako ne biste gubili vreme razmišljajući šta sledeće da čistite, predlažemo da napravite plan čišćenja. Popišite sve prostorije u vašem domu i napravite teze šta sve treba da se očisti. Pridržavajte se definisanog plana i skratićete vreme koje bi vam inače bilo potrebno za spremanje.

Rešite se nepotrebnih stvari

Ne biste verovali koliko nepotrebnih stvari se nakupi od prethodnog raščišćavanja! Na jednu gomilu stavite sve ono što je za bacanje, a na drugu ono što možete da prodate ili poklonite. Na taj način ćete osloboditi svoje ormane i police.

Neka čišćenje počne!

Krenite sa čišćenjem od vrha do poda. Obrišite prašinu sa svih polica, ormara, televizora i drugih uređaja, kao i slika na zidu, zatim operite prozore, prebrišite vrata i onda uključite usisivač. Nakon usisavanja očistite podove odgovarajućim sredstvom za čišćenje.

Kuhinja

Kuhinje inače zahtevaju svakodnevno održavanje, a tokom velikog spremanja savetujemo da izvadite sve iz kuhinjskih elemenata, prebrišete police i sve lepo sortirate i poređate. Zatim očistite frižider, oribajte pličice oko šporeta, kao i sam šporet detaljno. Očistite i dezinfikujte radne površine i sudoperu, a na kraju oribajte pod.

Kupatilo

Kao i kuhunja, kupatilo takođe zahteva posebnu pažnju i svakodnevno održavanje. Ovog puta savetujemo vam da oribate komplet zidne pločice, prebrišete prašinu sa svih polica, očistite ogledalo, organizujete ormariće, a zatim dezinfikujete wc šolju, lavabo i kadu ili tuš kabinu. Na kraju oribajte podne pločice.

Spavaća soba

Nepotrebne stvari su izbačene iz ormana, tako da možete da ga očistite i preostalo vratite na mesto. Stavite čistu posteljinu i unesite svežinu u sobu.

Ne zaboravite na detalje

Do ovog koraka ste uglavnom sve prešli i ostali su samo detalji. Prebrišite sve utičnice i kvake u kući, kao i figurice i ramove za slike na policama. Na kraju okačite čiste zavese. Čestitamo, vaš dom blista!