Održana 55. opštinska smotra recitovanja u Kruščiću

579

Sinoć je, u sali KUD ,,Kruščić“ u Kruščiću, održana 55. opštinska smotra recitovanja ,,Maksim Jeknić“. Selektor smotre bio je glumac Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta, a gost smotre bio je književnik Milan Mrdalj.

U programu su učestvovali najbolji recitatori iz opštine Kula, po plasmanu sa mesnih smotri koje su prethodno održane u svim naseljenim mestima opštine – u Sivcu, Crvenki, Liparu, Kruščiću, Ruskom Krsturu i u Kuli. Najbolje plasirani takmičari na Opštinskoj smotri obezbedili su učešće u daljem takmičenju, a sledeći korak je Zonska smotra recitatora u Baču.

U mlađem uzrastu, dalji plasman obezbedili su Ana Beronja, Leontina Edelinski, Luka Šćepanović, Mihajlo Tokarek, Mia Kecmanović i Milana Ramač. Najbolji među njima bili su Ana Beronja, koja je osvojila treće mesto, Mihajlo Tokarek, koji je osvojio drugo mesto i, naposletku, Mia Kecmanović, koja je osvojila prvo mesto.

U srednjem uzrastu, dalji plasman obezbedili su Isak Novta, Maja Nađ, Ivana Ivanković, Sara Huđik, Patricija Vojčena i Ema Živković. Najbolji među njima bili su Sara Huđik, koja je osvojila treće mesto, Isak Novta, koji je osvojio drugo mesto i, naposletku, Ema Živković, koja je osvojila prvo mesto.

U starijem uzrastu plasman na naredni nivo takmičenja obezbedili su Minea Juhas, Sara Nikolić, Petronela Fenjveši, Valentina Novta, Uroš Mikulić i Ljiljana Knežević. Najbolji među njima bili su Ljiljana Knežević, koja je osvojila treće mesto, Uroš Mikulić, koji je osvojio drugo mesto i, na kraju, Minea Juhas, koja je osvojila prvo mesto.

Organizatori ovog događaja su Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula, KUD ,,Kruščić“, OŠ ,,Veljko Vlahović“ Kruščić i Mesna zajednica Kruščić, a pokrovitelj Smotre je opština Kula.