PUTARINA JEFTINIJA UZ ELEKTRONSKU NAPLATU: Od ponedeljka tag uređaje građani mogu da kupe i ne šalteru u pošti – EVO KOLIKO KOŠTA

1204

JP “Pošta Srbije” i JP “Putevi Srbije” u nedelju će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti prodaju uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP) na šalterima u pošti već od ponedeljka.

Izvor: nsuzivo.rs

– Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji “Pošte Srbije” i “Puteva Srbije”, građani će od ponedeljka, 27. marta, biti u prilici da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije – navedeno je u saopštenju nacionalnog poštanskog operatera.

TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine u Srbiji koji će se naći u prodaji na šalterima JP “Pošta Srbije” po ceni od 2.022 dinara, namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica.

– Nakon kupovine TAG uređaja u nekoj od poslovnica JP “Pošta Srbije” korisnici će na jednostavan način registrovati svoj TAG uređaj putem jedinstvene besplatne web platforme, što će im omogućiti da plaćanje putarine vrše on-line sa registrovane platne/debitne kartice – objasnili su iz “Pošte Srbije”.

Kako je najavljeno, ugovor o poslovnoj saradnji potpisaće Zoran Đorđević, v.d. direktora JP “Pošta Srbije” i Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP “Putevi Srbije” u prisustvu Gorana Vesića, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsetimo, Vlada Srbije odobrila je povećabhe cene putarina za 14 odsto onima koji naknadu za korišćenje auto-puta ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine ENP, dok će vozači koji koriste taj uređaj imati poskupljenje od 8 odsto.

Prema tome, putarina će najviše poskupeti za 200 dinara, a na nafrekventnijim deonicama u proseku će iznositi 100 dinara.

Izvor: nsuzivo.rs