Održane premijere tri pozorišne predstave ,,Čežnja za superpovrćem“, ,,Idioti“ i ,,Balada o protestu“

67

Danas je Svetski dan pozorišta. Na ovaj dan, pozorišta u svetu, nacionalni centri Međunarodnog pozorišnog insistuta i čitava međunarodna pozorišna zajednica organizuju razne pozorišne manifestacije, od kojih je najvažnija međunarodna poruka koju uvek piše pozorišna ličnost svetskog ugleda.

Ove godine tu poruku je uputila Samiha Ajub, iz Egipta, koja je istakla da je misija dramaturga, još od pojavljivanja prvog glumca na prvoj bini, da budu u prvim redovima suprotstavljanja svemu što je ružno i neljudsko, kao i da se protiv toga bore sa svime što je lepo, čisto i ljudsko.

U skladu sa tim, vikend u našoj opštini obeležilo je nekoliko pozorišnih premijera.

U Kulturnom Centru u Kuli održane su premijere dve pozorišne predstave. U petak i subotu održana je premijera predstave ,,Čežnja za superpovrćem“, po tekstu Mjurej Šizgala, a u režiji Dragana Ostojića. Glavne uloge tumačili su Vanja Bogovački i Slobodan Nogavica. U nedelju je održana premijera predstave ,,Idiot(i)“, po motivima Muze Pavlove, a u režiji Slobodana Nogavice.

U Kruščiću je izvedena premijera predstave Počeka Balaša, ,,Balada o protestu“, u izvođenju KUD ,,Kruščić“, odnosno Dramskog studija ,,Luča“, a u režiji Dejana Cicmilovića.

Oni koji su propustili premijere ovih predstava, moći će da ih pogledaju na 76. Opštinskoj smotri dramskog stvaralaštva ,,Velimir Sandić Veljko“ koja počinje večeras – predstavu ,,Čežnja za superpovrćem“ 29. marta, predstavu ,,Idiot(i)“ 31. marta, a ,,Baladu o protestu“ 1. aprila, sa početkom od 20 časova, u Domu kulture u Sivcu.